UEFA rozhodla: Finále Ligy majstrov sa z Petrohradu presúva!
25 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

UEFA presúva finále Ligy majstrov po ruskej invázii na Ukrajinu z Petrohradu do Paríža, informuje portál Skynews.

Finále Ligy majstrov sa pôvodne malo hrať v máji v Petrohrade, no po ruskej invázii na Ukrajinu sa veci zmenili. UEFA presunula finále Ligy majstrov do Paríža.

Finále sa malo hrať v Gazprom Aréne v ruskom meste Petrohrad 28. mája, no namiesto toho sa to zmenilo na Stade de France v Paríži.

Rozhodnutie presunúť futbalovú Ligu majstrov padlo v piatok na mimoriadnom zasadnutí riadiaceho orgánu európskeho futbalu.

Tisíce Rusov protestujú a skandujú: Nie vojne!
Tisíce demonštrantov vyšli do ulíc a na námestia ruských miest, aby protestovali proti rozhodnutiu prezidenta Vladimira Putina napadnúť Ukrajinu, no stretli sa s nasadenou políciou, píše New York Times. Mnohí Rusi, podobne ako ľudia na celom... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Rozhodnutie po eskalácii bezpečnostnej situácie v Európe

Vo vyhlásení riadiaceho orgánu európskeho futbalu sa uvádza: „Výkonný výbor UEFA sa rozhodol dnes na mimoriadnom zasadnutí po vážnej eskalácii bezpečnostnej situácie v Európe."

"Výkonný výbor UEFA rozhodol o premiestnení finále Ligy majstrov UEFA mužov 2021/22 z Petrohradu na Stade de France v Saint-Denis. Hrať sa bude podľa pôvodného plánu v sobotu 28. mája o 21:00 SEČ," upresnila UEFA.

„UEFA chce vyjadriť svoju vďaku a uznanie prezidentovi Francúzskej republiky Emmanuelovi Macronovi za jeho osobnú podporu a odhodlanie presunúť najprestížnejšiu hru európskeho klubového futbalu do Francúzska v čase krízy, ktorá nemá obdoby," uzavreli futbaloví funkcionári.

Vysokopostavená moskovská vyšetrovateľka spáchala samovraždu
Podplukovníčka hlavného riaditeľstva ministerstva vnútra pre Moskvu spáchala samovraždu. Podľa REN TV k incidentu došlo 24. februára. Invormuje web iz.ru. Pod oknami jej domu na východe mesta našli 48-ročnú ženu. Vyšetrovateľku urgentne... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.