Rusko odhalilo ciele úderov na Ukrajine
24 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Ruskými zbraňami boli zasiahnuté iba krajinské vojenské objekty! Tvrdí to ruské ministerstvo obrany.

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že ruská armáda útočí na ukrajinské vojenské objekty v rámci prebiehajúcej operácie v krajine. Presné zbrane sa používajú proti vojenskej infraštruktúre - miestam protivzdušnej obrany, vojenským letiskám a lietadlám, uvádza sa vo vyhlásení citovanom agentúrou RIA Novosti.

Civili vraj nie sú ohrození

Na rozdiel od informácií z iných zdrojov, ruská armáda tvrdí, že Rusko neútočilo na ukrajinské mestá. Ukrajinskí civilisti vraj nie sú ohrození, uvádza portál RT.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj potvrdil, že boli napadnuté ukrajinské vojenské objekty. Vo videopríhovore vyhlásil v krajine stanné právo.

Ukrajincov vyzval, aby zachovali pokoj a pokiaľ možno nevychádzali zo svojich domovov. Povedal, že Ukrajina je „silná“ a „porazí každého“.

Ukrajina vyhlásila vojnový stav
"Ruská armáda dnes ráno začala letecký aj pozemný útok na susednú Ukrajinu. Potom, čo ruský prezident Vladimír Putin v televíznom vystúpení oznámil, že dal súhlas na špeciálnu vojenskú operáciu na ukrajinskom Donbase, svedkovia z radu miest po... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Špeciálna vojenská operácia

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok ráno oznámil, že povolil „špeciálnu vojenskú operáciu“ na Ukrajine. Povedal, že cieľom akcie bolo „demilitarizovať“ a „denacifikovať“ suseda Ruska, pričom tvrdil, že je to najlepšia možnosť na ochranu odštiepeneckej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky a Ruska.

Putin v pondelok uznal tieto dva regióny za suverénne štáty a prisľúbil, že na ich ochranu použije ruské ozbrojené sily. Republiky si nárokujú veľké kusy územia kontrolovaného Ukrajinou. Rusko tieto tvrdenia uznalo. 

Obe republiky v stredu požadovali, aby Ukrajina stiahla svoje jednotky na hraničné línie oblastí, ktoré Kyjev považuje za Doneckú a Luhanskú oblasť Ukrajiny, čo Kyjev odmietol. Vedúci predstavitelia republík uviedli, že ukrajinské jednotky naďalej útočili na ich pozície a požiadali Rusko o pomoc pri ich odrazení.

Putin vyhlásil začiatok vojenskej operácie na Ukrajine
Ruský vodca povedal, že Moskva sa bude snažiť o „demilitarizáciu a denacifikáciu“ Ukrajiny, vyzval ukrajinskú armádu, aby zložila zbrane, a varoval, že na pokusy o zahraničnú intervenciu zvonku bude nasledovať rýchla reakcia. Informuje agentura... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.