Ruská vojenská technika narušila štátne hranice Ukrajiny v štyroch oblastiach
24 | 02 | 2022 I Diana zaťková

Štátna pohraničná stráž Ukrajiny a ukrajinské ministerstvo vnútra informovali, že ruská vojenská technika vrátane obrnených vozidiel narušila štátnu hranicu v regiónoch Černihiv, Sumy, Luhansk a Charkov, píše ukrajinský portál Interfax.

"Útoku ruských jednotiek cez štátnu hranicu predchádza delostrelecká paľba, potom vojenská technika. Ruská vojenská technika, vrátane obrnenej, narušila štátnu hranicu v regiónoch Černihiv, Sumy, Luhansk a Charkov," uvádza sa vo vyhlásení zverejnenom na facebookovej stránka ministerstva vnútra.

Správa uvádza, že najmä v oblasti Černihiv prechádzali nepriateľské vozidlá cez kontrolné stanovištia Senkivka a Gremyach v iných smeroch.

Presun kolón prebiehal aj cez kontrolný bod Budarka v Charkovskej oblasti a v smere na kontrolný bod Milove v Luhanskej oblasti. Pohraničná stráž, niektorí príslušníci boli zranení," uvádza sa vo vyhlásení.

"Vojaci Štátnej pohraničnej stráže Ukrajiny spolu s ozbrojenými silami prijímajú všetky opatrenia na zastavenie nepriateľa," uviedlo ministerstvo vnútra.

Rakety Tornádo zasiahli Charkov
Poradca ministra vnútra Ukrajiny Anton Geraščenko informuje o raketovom údere na predmestí Charkova, „informácie o mŕtvych a zranených sa objasňujú.“ Píše ukrajinský interfax. Rusi klamú "Rusi klamú! Bezpilotné rakety" Tornádo "zasiahli na... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.