Agresívne kybernetické útoky na Ukrajinu
24 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

„Kybernetické útoky na informačný priestor Ukrajiny, ktoré zosilneli 23. februára 2022, pokračujú,“ uviedol pre agentúru interfax podpredseda vlády - minister pre digitálnu transformáciu Ukrajiny Mychajlo Fedorov.

Bránime sa

"Celú noc sme bránili kyberpriestor. Útoky na všetky základné informačné zdroje prebehli a pokračujú bez zastavenia. Zatiaľ je všetko stabilné," napísal Fedorov vo svojom telegramovom kanáli.

Útočia na všetko dôležité

Ako bolo uvedené, Štátna služba pre špeciálnu komunikáciu a ochranu informácií oznámila zintenzívnenie DDoS útokov na webové stránky ukrajinských vládnych agentúr a bánk, ktoré prebiehajú nepretržite od 15. februára 2022.

Neskrývajú sa

"Útočníci, najmä bez skrývania, využívajú botnety na phishingové korešpondencie a DDoS útoky, ktoré naše špeciálne služby jednoznačne identifikujú ako spojené so špeciálnymi službami agresívnej krajiny," uviedla Štátna špeciálna komunikačná služba.

Český prezident Zeman bude mať o 11.00 prejav k národu
Prezident Miloš Zeman dostal podrobné informácie o ruskej vojenskej invázii na Ukrajinu. Dnes o 11:00 prednesie prejav k národu, oznámil ČTK a na twitteri jeho hovorca Jiří Ovčáček. "Pán prezident už dostal podrobné informácie o útoku na Ukrajinu,... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

_____________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.