A ceny stále rastú: Zdražel už aj odchod na druhý svet!
22 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Môžete si priplatiť až štyristo eur! Rastúce ceny energií majú vplyv na zdražovanie takmer všetkého. Pripočítajte si k tomu zvýšenie cien rakiev a máte poriadne predražený pohreb!

Hlbšie do peňaženky načriete aj pri pohrebe! Pohrebníctva hovoria, že na priemerný pohreb to vychádza aj o desať percent navyše. Kompenzáciou pre rodiny je príspevok od štátu. Ten sa však desiatky rokov nemenil, píše portál tvnoviny.sk

Drahšie, ako pred pandémiou

Majiteľka trnavského pohrebníctva Michaela Šípošová Rigová potvrdila, že priemerný pohreb stojí viac ako pred pandémiou. V niektorých prípadoch zdražel aj o štyristo eur.

„Zatiaľ čo v júni ste si rakvu mohli kúpiť za 400 eur, dnes si ju pozostalí kúpia za 480 eur, teda o dvadsať percent viac,“ vysvetľuje Šípošová Rigová. Pohrebníctva tak reagujú na rastúce ceny energií, plynu a stále stúpajúcu cenu rakiev.

Je už zbytočné rozdeľovať ľudí do skupín
K ďalšiemu vývoju pandémie či vzťahom s Matovičom sa minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský vyjadril v rozhovore pre Hospodárske noviny. Ponúkame vám jeho skrátenú podobu. Koncom minulého roka povedal premiér Eduard Heger, že hlavné slovo v... Čítať ďalej
21 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Čím sú nároky pozostalých vyššie, tým je pohreb drahší. Cena závisí aj od toho, či ide o kremáciu alebo pochovanie do hrobu. Zaváži aj kvetinová výzdoba. 

Príspevok od štátu sa roky nezmenil

Asociácia pohrebných a kremačných služieb by uvítala zvýšenie pohrebného pre pozostalých, ktoré sa dvadsať rokov nemenilo. Aktuálne sú príspevky vo výške 80 eur.

Na Slovensko smeruje 5,5 milióna dávok vakcín! Koho nimi chceme očkovať?
A kto zaplatí za tieto nehanebné Covid nákupy a možno aj škody? Pýta sa vo svojom statuse na socialnej sieti JUDr. Marek Géci. Naskladnené sú státisíce dávok, zazmluvnené ešte milióny. Konkrétne 5,5 milióna dávok. Koho nimi chceme očkovať? Záujem... Čítať ďalej
21 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietam tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.