Pellegrini vyčíta Sulíkovi: Z vašich opatrení sa dnes ľudia nenajedia!
21 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Koalícia je opäť na nože! Boje vnútri koaličného štvorlístka vláde naozaj nepomáhajú. A kým koaličné strany riešia spory medzi sebou, Slováci márne čakajú na vládnu pomoc pri enormnom zdražovaní. V diskusinej relácii televízie Markíza Na telo to pripustil samotný minister hospodárstva Richard Sulík. Ako to teda vyzerá?

Reforma súdnej mapy opäť rozhádala koalíciu

Vyzerá to tak, že vzťahy vo vláde, nie sú idylické. Dôvodom je reforma súdnej mapy, ktorá prešla do druhého čítania vo veľmi oklieštenej forme. 

SaS vidí za tým aj osobné spory medzi ministerkami Máriou Kolíkovou a Veronikou Remišovou. „Prekvapila ma Veronika Remišová, že nedokázali preskočiť svoj tieň, potlačiť tú malosť, že vec, voči ktorej doteraz nevyjadrili žiadne výhrady, zrazu že nie. Že idem sa teraz chvíľu hádzať o zem. Ono k tej politike to chce aj trochu zrelosti,“ vyjadril sa nelichotivo na adresu líderky Za ľudí šéf liberálov Sulík.

„Je absurdné, aby ma Richard Sulík kádroval a osočoval za svoje vlastné zlyhania pri presadzovaní nedotiahnutej a neodkomunikovanej reformy,“ vyjadrila sa však neskôr sama Remišová.

Mária s Veronikou si skáču do vlasov

Že im to vo vláde škrípe, pripustil aj samotný Sulík, ktorý v relácii Na telo dostal divácku otázku, či sú horšie vzťahy medzi ním a financmajstrom Igorom Matovičom alebo medzi Máriou Kolíkovou a Veronikou Remišovou.

„Ja si myslím, že Mária s Veronikou, lebo tam je to veľmi osobné. Ony boli pôvodne v jednej strane,“ zamyslel sa minister hospodárstva.

Remišová má na krku ďalšie problémy
Župani sa na ministerku investícií Veroniku Remišovú sťažovali v Bruseli. Pripomienky sa snažili vzniesť doma, no bez výsledku, informuje denník Sme. Po problémoch Veroniky Remišovej s nevyčerpanými starými eurofondmi prichádzajú zásadné otázky... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Naopak spory s Matovičom sa podľa lídra SaS vraj utriasli. „Tým, že ja som prestal reagovať na tie osobné invektívy už pred vyše rokom, tak môj vzťah s Igorom Matovičom už prerástol do pracovnej roviny. Keď treba, vieme si sadnúť a dohodnúť sa. Vidieť to teraz čerstvo pri kilečku 2 a pri atómovej dani,“ pochvaľoval si Sulík.

Vláda len sľubuje a nič z toho

Čo však ľudí zaujíma viac, ako nejaká súdna mapa, je enormné zdražovanie všetkého. "Vláda proti prudkému zdražovaniu nebojuje dostatočne razantne, dáva len prísľuby, ktoré sa naplnia najskôr na budúci rok," vyčítal predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini Sulíkovi pred kamerami.

Podľa Sulíka vláda naopak reaguje v predstihu tak, aby predišla dramatickému zdražovaniu energií v budúcom roku. „Z toho sa dnes nenajedia,“ oponoval Pellegrini, pripomínajúc, že okolité krajiny zmiernili daňové zaťaženie niektorých potravín, či pohonných hmôt.   

Na ťahu je Matovič

Koalícia v súčasnosti podľa Sulíka rokuje aj o priamej podpore znevýhodnených obyvateľov. „Napríklad dôchodcom tento rok, jednorazová pomoc pri potravinách, určite áno,“ povedal. S rozpočtom takého opatrenia však podľa neho musí prísť v prvom rade minister financií. 

A. Bekmatov: Armáda prišla, no vzdor pokračuje
Predseda hnutia Socialisti.sk, Artur Bekmatov, sa na svojom facebookovom profile vyjadril k tomu, že americká armáda je už prítomná na našom území. Zhodnotil aj stredajší protest na hraniciach po istom časovom odstupe. Bekmatova mrzí, že vedenie... Čítať ďalej
21 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.