Nemocnica v Brezne má jeden z najmodernejších prístrojov
18 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Nemocnica s poliklinikou Brezno, n. o. uviedla do prevádzky jeden z najmodernejších prístrojov magnetickej rezonancie na Slovensku. Prístroj s technológiou na báze umelej inteligencie disponuje najväčším otvorom, čo umožňuje vyšetrenie aj pacientov napríklad s klaustrofóbiou. TASR informácie poskytla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Nainštalovaním nového MR prístroja sa nemocnica zaradila  medzi nemocnice komplexne vybavené prístrojovou technikou, ktorá umožní lekárom rýchlejšie a presnejšie diagnostikovať u pacientov zdravotné problémy. Nákup nového prístroja, ktorý umožní ušetriť 30 percent prevádzkových nákladov, zabezpečili finančné prostriedky od súkromných investorov.

Zvolen má poradňu pre ľudí ohrozených exekúciou
Poradenskú pomoc pre ľudí ohrozených exekúciami bude poskytovať nová bezplatná dlhová poradňa, ktorú Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR otvorilo v piatok vo Zvolene. Od januára tohto roku ide v poradí už o trinástu dlhovú... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

„Dlhodobá spolupráca medzi všetkými zriaďovateľmi našej nemocnice umožňuje za posledné roky výrazný rozvoj zdravotníckych služieb pre obyvateľov Horehronia. Ani táto investícia nie je žiadnou samozrejmosťou, ale výsledkom snahy všetkých, ktorí sa na jej realizácii podieľali,“ reagoval brezniansky primátor Tomáš Abel.

S prestavbou priestorov v súvislosti so vznikom nového MR pracoviska sa začalo koncom septembra minulého roka a úpravy financovala samospráva a spoločnosť Železiarne Podbrezová.

„Novým prístrojom sa skvalitní zdravotná starostlivosť pre spádovú oblasť pacientov na strednom Slovensku,“ doplnil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Podmienky pre vjazd do košickej pešej zóny v centre mesta sa od 1. marca zmenia
Podmienky pre vjazd do košickej pešej zóny v centre mesta sa od 1. marca zmenia. Do platnosti vstúpi nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o režime užívania historickej časti mesta, ako aj o miestnej dani za vjazd a zotrvanie motorového vozidla... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.