Spravodajský expert: Hoaxy o Rusku a Ukrajine majú vystrašiť ľudí
17 | 02 | 2022 I Ján Papuga

V stredu spúšťali mainstreamové médiá hoax, že ruské vojská mali zaútočiť na Ukrajinu. Tvrdil to aj prezident USA. Rusko tieto informácie odmietlo. Aj predstavitelia Ukrajiny od začiatku tvrdili, že vojna nehrozí. Išlo o „šarádu“ amerických médií. O aktuálnej situácii sa pre TA3 vyjadril expert na spravodajskú oblasť Igor Cibula.

Ruský veľvyslanec pri Európskej únii na margo neuskutočneného útoku na Ukrajinu ironicky vyhlásil, že vojny sa v Európe zriedka začínajú v stredu. Cibula povedal, že Jack F. Matlock, bývalý americký veľvyslanec v Moskve, označil súčasné udalosti okolo Ukrajiny a Ruska za šarádu amerických médií a niektorých predstaviteľov establišmentu.

M. Uhrík v europarlamente vyjadril jasné posolstvo
Poslanec Európskeho parlamentu a predseda hnutia Republika Milan Uhrík opäť svojím prejavom rozhneval progresívno-liberálnych členov Európskeho parlamentu. Reagoval na niekoľkomesačnú propagandu, že Rusko chce napadnúť Ukrajinu. „Už niekoľko... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ján Papuga

„Ak by Rusko urobilo to, čo niekoľko dní hovorili americkí predstavitelia, tak by sa dostalo do medzinárodnej politickej izolácie a dostalo by sa do obrovských problémov vo vzťahoch k svojim ekonomicko-obchodným partnerom,“ skonštatoval Cibula. Útok by otriasol aj autoritou partnerov Ruska, ktorí sa prezentovali dobrými vzťahmi s Moskvou - Nemecko či Francúzsko.

Ruské elity inklinujú k Európe

„Napriek rôznym kritickým vyjadreniam Putina a establišmentu v Rusku na adresu západu, predsa len ruské elity inklinujú k Európe,“ povedal Cibula s tým, že ruskí oligarchovia majú svoje paláce v Británii, Francúzsku či v Taliansku.

 „Nikto, kto realisticky a s kompetentnou znalosťou vecí posudzoval situáciu, nepredpoladal, že by túto stredu, zajtra alebo o týždeň došlo k tomu, čo mnohí tak farbisto líčili a dokonca kreslili mapy,“ je presvedčený Cibula. Zároveň kritizuje, že na verejnosť sa dostávali najhoršie scenáre, aby sa laici desili toho, čo Európu a svet čaká. 

Eduard Chmelár: Úbohosť bezcharakterných propagandistov a morálnych zbabelcov
Súčasná situácia okolo Ukrajiny je podľa Eduarda Chmelára nebezpečná. Nie je to kvôli vojne, na ktorú mnohí ako keby čakali a zaručené dátumy, kedy vypukne písali ako predpoveď počasia. Podľa Chmelára ide o niečo iné. A v príspevku na sociálnej... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Biden sa riadi svojimi preferenciami

Podľa Cibulu bol v problematickej pozícii aj americký prezident Joe Biden, keďže v USA sa blížia voľby do Kongresu a médiá Bidena zobrazujú ako slabého lídra. Aj preto sa Biden snaží vystupovať ako reprezentant americkej superveľmoci.

Podľa Cibulu je možné, že sa vzťah Ruska k západoeurópskym partnerom stabilizuje. Putin nedávno absolvoval videokonferenciu s najväčšími talianskymi veľkopodnikateľmi a podobná konferencia je avizovaná aj s nemeckými podnikateľmi.

Ďen "D" nastal
Presun amerických jednotiek je v plnom prúde. Na územie Slovenska vstúpili krátko pred polnocou vojaci americkej armády. Dôvodom je mesiace plánované cvičenie Saber Strike, kvôli ktorému sa hromadne premiestni asi 1500 amerických vojakov s 700... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ivan Mihale

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.