Ďen "D" nastal
17 | 02 | 2022 I Ivan Mihale

Presun amerických jednotiek je v plnom prúde. Na územie Slovenska vstúpili krátko pred polnocou vojaci americkej armády. Dôvodom je mesiace plánované cvičenie Saber Strike, kvôli ktorému sa hromadne premiestni asi 1500 amerických vojakov s 700 kusmi kolesovej techniky. Presunú sa po  Slovensku na výcvikové centrum Lešť, posádkové cvičisko Levice a vojenské letisko Sliač.

Stránka na sociálnej sieti Zregióny.sk informovala, že cez hraničný prechod pri Kútoch zatiaľ na územie SR prešlo sedem konvojov zahraničnej vojenskej techniky.

V stredu večer sa na tento prechod prišlo protestovať aj viacero mierových aktivistov napríklad zo strany Socialisti.sk, ale objavil sa napríklad aj Andrej Danko zo SNS.

„Pozdravujem z česko-slovenskej hranice. Je nás tu pár sto ľudí a každú chvíľu by mali prejsť prvé konvoje armády USA. Blokovali sme to v roku 2019. Dnes to je žiaľ realita,“ odkázal na Facebooku Andrej Danko.

Andrej Danko(SNS): Prezidentka sa im musí ospravedlniť!
Andrej Danko (predseda SNS) hoci nie je v parlamente, stále sleduje dianie na politickej scéne a vyjadruje sa k nemu. Tentokrát ho zaujalo vystúpenie prezidentky Čaputovej. Čo ho prekvapilo A. Danko cituje prezidentku: ,,Predsunutú prítomnosť... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.