Čo sa stane, keď útok na Ukrajinu nebude? Radačovský v tom má jasno!
14 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Američania rozhodli, že v stredu Rusko zaútočí na Ukrajinu! Krúti hlavou v statuse na sociálnej sieti bývalý sudca a europoslanec  Miroslav Radačovský. Nie je celý tento humbuk len kvôli tomu, aby USA mohli umiestniť svoje vojská vo východných štátoch Európy, svoje zbrane na Ukrajine a tváriť sa, že jednoducho ich prítomnosť v Európe je nevyhnutná?

Washington rozhoduje za Kremeľ?

"Američania sa rozhodli, že v stredu, 16. februára, Rusko zaútočí na Ukrajinu. Ešte sa nerozhodli, či to bude ráno, na obed alebo v noci, ale do stredy sa určite rozhodnú alebo sa rozhodnú, že Rusko odloží útok na neskôr," vymenúva možnosti Radačovský.

A podľa neho sa naša vláda rozhodla, že rozhodnutie Američanov rešpektuje a sťahuje diplomatov z Ukrajiny.

Ani údajný agresor, ani údajná obeť o tom nič nevedia

"V Európskom parlamente som členom Delegácie pre spoluprácu EÚ s Ruskou federáciou. Je preto logické, že mám kontakty s predstaviteľmi ruskej dumy, s predstaviteľmi ruského zastupiteľstva v Bruseli, ale aj s priateľmi na Ukrajine. Títo tvrdia, že žiadny útok nebude, že problémy sa vyriešia diplomatickou cestou. Tvrdí to dokonca prezident Zelenskij aj ministerstvo obrany Ukrajiny," uvádza fakty na pravú mieru europoslanec.

Začne v stredu v Európe vojna? Máme len TIETO tri možnosti!
Začne pozajtra vojna? Pýta sa vo svojom statuse na facebooku politička Anna Belousovová. TAKÝTO podrobný opis udalostí poskytol americký prezident verejnosti na základe informácií z tajných služieb USA! Možný vývoj udalostí? Americký prezident... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Radačovský bjektívne konštatuje, že za súčasného stavu sa nevie jednoznačne vyjadriť, ktorá z týchto strán má pravdu. Prikláňa sa však k tým, ktorí tvrdia, že útok nebude.

"Pokiaľ by takýto útok nastal, nebolo by to pre život obyčajných Rusov a Ukrajincov dobré. Jednoduchí ľudia, a tých je väčšina, chcú žiť v pokoji a mieri, žiadne vojny nechcú," je si istý exsudca.

Čo sa stane, keď útok nebude?

Zásadnou otázkou však podľa Radačovského zostáva, čo sa stane, keď takýto útok nebude a ako to budú hodnotiť Američania a ich spojenci.

Absurdné: Obvinení vyšetrovatelia z NAKA chcú umlčať ďalšieho sudcu!
Absolútne nedôvodné! Takto označil sudca snahu obvinených vyšetrovateľov dostať ho pred disciplinárku. Jedného sudcu NAKA už vyšetruje pre podozrenie z ohýbania práva a druhý sa im nepáči iba preto, že o tom písal. Ten považuje ich podanie za snahu... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

"Viac ako s určitosťou si dovolím konštatovať, že ich záver bude jednoznačný a pre tajné služby Ameriky historicky príznačný. Budú tvrdiť – vďaka nám, že sme presunuli naše vojská do krajín východnej Európy, vďaka nám, že sme zaslali zbrane a inštruktorov na Ukrajinu, vďaka našej diplomacii, ruské vojská nezaútočili na Ukrajinu a ostatné krajiny východnej Európy," približuje najmožnejší scenár europoslanec.

História ukáže, kto je víťazom, a kto vojnovým štváčom

Potom by to vyzeralo podľa neho asi tak, že celý tento humbuk je jednoducho len kvôli tomu, aby USA mohli umiestniť svoje vojská vo východných štátoch Európy, svoje zbrane na Ukrajine a tváriť sa, že jednoducho ich prítomnosť v Európe je nevyhnutná.

"Neviem objektívne povedať, ako to skončí. Ale ako človek, presadzujúci mier a spoluprácu v Európe, by som radšej prijal takúto pochybnú slávu a úspech Američanov, ako vojnu. História totiž vždy ukáže, kto je v skutočnosti víťazom a kto je vojnovým štváčom," uzavrel Radačovský.

Krúpa prerazil akékoľvek mysliteľné dno
Historik a politológ Eduard Chmelár na svojom profile na sociálnej sieti vyjadril k arogantnému a správaniu propagátora obrannej dohody s USA poslanca NRSR Juraja Krúpu (OĽaNO) v nedeľnej relácii RTVS O päť minút dvanásť. Jeho správanie však... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.