M. Mazurek: Transportéry nesmú mať prednosť pred životom občanov   
13 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Milan Mazurek, poslanec NR SR a člen hnutia Republika v Národnej rade Slovenskej republiky opäť pripomenul katastrofálny prístup vlády k občanom.

Tento raz sa zameral na zdravotníkov. Kým vláda mrhá prostriedkami štátu na nepotrebné veci, úplne ignoruje sektor, ktorý je v čase epidémie maximálne vyťažení. Ide o zdravotníctvo. Tým ohrozuje aj životy bežných občanov.   

V Národnej rade Republika podporí návrh Hlasu - SD na dofinancovanie zdravotníctva zo štátneho rozpočtu. Ide o chýbajúcu sumu, ktorá by zabezpečila modernizáciu, udržanie a návrat zdravotníckych pracovníkov. Suma na to potrebná je podľa Mazureka o polovicu nižšia, než dokázal Matovič „rozhajdákať“ na celoplošnom testovaní. Podľa poslanca vládni poslanci a ministri nemôžu ľuďom tvrdiť, že riešenie pre zdravotníctvo neexistuje, že nie sú naň peniaze.  

T. Taraba: Za prácu pre národ také zlé čísla?
Poslanec NRSR a predseda strany Život Tomáš Taraba na svojom facebookovom profile zverejnil graf, ktorý dnes v relácii Na telo prezentovala TV Markíza. Išlo o dôveryhodnosť ministrov súčasnej vlády. Zároveň si Taraba neodpustil štipľavú poznámku... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Ľuďom je podľa Mazureka na zaplakanie, kam sa uberá Slovensko. Vidia, aké obrovské množstvo verejných (!) prostriedkov bolo minutých na nezmysly. Výhovorky vlády, že nie sú peniaze na dôležité oblasti štátu, sú klamstvom.

Zdravotníctvo živorí, ministerstvo obrany zbrojí

Ministerstvo obrany v súčasnosti obstaráva transportéry za 1,7 miliardy eur. Mazurek sa pýta   vlády, či sa jej to zdá správne, keď na jednej strane obyvatelia Slovenska zomierajú kvôli nedostatku finančných prostriedkov, no na druhej strane sa prostriedky štátu míňajú na zbytočné veci a aktivity. A opozícia musí prichádzať s návrhom na dofinancovanie zdravotníctva.

Mazurek spomenul aj ako Igor Matovič teatrálne pred voľbami zapaľoval sviečky za ľudí, ktorí zomreli pre nedostatočnú zdravotnú starostlivosť. „Igor Matovič toto číslo úmrtí po voľbách znásobil,“ vyhlásil Mazurek nekompromisne. Výrazne sa zhoršil stav zdravotníctva,  zvýšil sa odliv zdravotníkov. Matovič žije v bubline a tvrdí, že odborníci zo Slovenska neodchádzajú, ale pribúdajú. A keď záchranári prišli pokojne vyjadriť svoj postoj k parlamentu, Mikulcova polícia ich predviedla na políciu.

Generál Viktorín: Ďalšie machinácie na Naďovom ministerstve
Generál Jozef Viktorín (Republika) sa vo svojom statuse na sociálnej sieti vyjadril k netransparentnému konaniu v súvislosti s pokračujúcim vyzbrojovaním armády. Uviedol ho slovami: „Tak takto sa realizuje politika OĽaNO.“ Viktorín poukázal na... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Likvidujete ekonomiku Slovenska

„Vy pľundrujete Slovensko po ekonomickej stránke,“ povedal Mazurek na sociálnej sieti so svojou typickou dôraznosťou. Za to ich kritizuje aj vlastná koaličná strana (SaS). Spomenul aj ministra zdravotníctva V. Lengvarského, ktorý v ostatnom rozhovore priznal, že ľudia zomierajú, lebo vláda míňa finančné prostriedky inde ako v zdravotníctve.

„Dokedy ešte budete čakať? Dokedy zotrváte na pštrosom efekte?“ pýta sa Mazurek. A potom sa vyhovárajú na opozíciu, že nechce zahlasovať za ich návrhy, ktoré však nič neriešia. Pritom opozícia dva roky upozorňuje na prísun financií do zdravotníctva.

Republika podporuje návrh, ktorý má pomôcť zdravotníkom. Nemôžeme predsa kupovať transportéry na úkor zdravotníkov a pacientov. Mazurek verí, že si občania potom pozrú, kto nepodporil návrh na pomoc zdravotníctvu, aby bola kvalitnejšia starostlivosť. Mazurek je presvedčený, že peniaze na to sú.

I. Melicher: Koalícia znásilnila parlament
Mladý sociálny demokrat Igor Melicher na svojom facebookovom profile napísal: Ak zradíš vlasť, čakaj, že na teba budú ľudia ukazovať prstom. To sa presne dnes deje 79 koaličným poslancom. Venoval sa tak situácii, ktorá nastalo po tom, čo poslanci... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.