Z uštekaného Zuberca
12 | 02 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

Preteky psích záprahov tento rok prilákali súťažiacich zo 6 krajín. Informuje TA SR.

Účastníci zo šiestich krajín sa tento víkend zišli na Majstrovstvách Slovenska – pretekoch psích záprahov 2022 v Zuberci na Orave. Riaditeľ pretekov Ľuboš Ocet pre TASR zhodnotil, že účasť je hojná, vyššia ako obvykle.

Nadmerná účasť

Štart a cieľ sa nachádza priamo v Múzeu oravskej dediny. Minulý rok sa preteky pre pandémiu neuskutočnili. "Bežne nám chodí okolo 90 pretekárov, tento rok ich je približne 120, čo je nadmerná účasť. Sú zo šiestich krajín, medzi nimi napríklad Luxemburčania, Nemci, Rakúšania alebo Česi," povedal Ocet.
Snehové podmienky označil riaditeľ pretekov ako prajné, divácka účasť je podľa jeho slov pre opatrenia "trošku biednejšia". Podujatie sa koná v režime OP.

Obchodníci varujú: Pripravte sa na takéto ceny potravín!
Väčším problémom ako koronavírus je dnes rastúca inflácia! Obchodníci priblížili, čo nás čaká v tomto roku, dokedy bude pokračovať neúprosné zdražovanie a na aké ceny sa treba pripraviť. Zdražovanie bude pokračovať hlavne v prvom polroku tohto... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

__________________

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.