Hujerovia vojny
12 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Prezident Ukrajiny Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj je nasr...sštvaný. Má aj s obyvateľstvom jeho krajiny, nášho suseda, až po krk vyhlásení o začiatku vojny. Mimochodom, za zmienku stojí, že pán prezident Zelenskyj nehovorí o tom, kto má na jeho krajinu zaútočiť ako o agresorovi, používa oficiálny a dôstojný názov štátu Ruská federácia. Dokonca ani len skrátene Rusko si nedovolí (z elementárnej slušnosti) povedať. A získava si tým u mňa úctu.

Naši, s prepáčením za slovo, zasrani z mainstreamu nedokážu k menu prezidenta Ruska priradiť nielen funkciu prezident, ale ani jeho krstné meno. A ak by mali IQ vyššie ako húpací koník, tak by im došlo, že v Rusku sa ako výraz nejakej úcty používa aj otcovské meno. V prípade prezidenta Putina ide o Vladimira Vladimiroviča Putina.

Aby bolo jasné - a aby sa zas niekto nezavzdušňoval "vulgarizáciou" - pod výrazom idiot nemyslím nadávku, ale presne to, čo to slovo pomenúva - duševne zaostalú osobu. Je úplne normálne, že dnes mediálnu propagandu vytvárajú duševne zaostalé osoby, bez potrebného vedomostného rozhľadu, bez akýchkoľvek životných skúseností, ako aj bez elementárneho poznania toho, o čom píšu. Sú to ľudia, ktorí iba veľmi vzácne držali v ruke inú knihu ako vkladnú, pre ktorých je kultúrou "smotánka" a pre ktorých napríklad Dostojevský nie je ten, kto napísal Idiota, ale pre nich je sám idiotom.

Prezident Zelenskij to najprv skúšal prosbou

Jasne, že tí idioti sa nepamätajú, zámerne to ignorovali - prezident Ukrajiny prosil zahraničné médiá, aby nevyvolávali paniku, aby nehovorili a nepísali o agresii, kým nejaká agresia nastane. Nič. Účinok to malo presne taký, ako keď od idiota chcete, aby vám vymenoval náveterné a záveterné ostrovy. Stavil by som, sa, že nikto z nich nevie, o čom teraz píšem. Prezident Zelenskij odkazuje Bielemu domu, aby neoznamoval dátum ziačiatku vojny medzi Ruskou federáciou a Ukrajinou, lebo ani jeden z týchto štátov nič o takomto dni nevie. Iba v Bielom dome sa zas tešia na nejakú vojničku ďaleko za ich humnami, lebo ekonomika - ich ekonomika - ju potrebuje. A ich prezident zas potrebuje popularitu ako nikto z jeho predchodcov - aha - bachol si do Rusa!"Ale pochybujem, či aspoň v Bielom dome vedia, kde tá Ukrajina vlastne leží.

Rovnakí idioti v médiách ako v ministerských kreslách

Vzdelaním - lepšie napísať nevzdelaním  - rovnakí. Akčnosťou a americkou submisívnosťou rovnakí. Hujerovia vojny. Oni najlepšie vedia, čo kedy kde. Bezcitnosť. Kde v ich hlavách sa nachádzajú občania Ukrajiny, Donbasu? Rusi či Ukrajinci? Nikde, nie sú zaujímaví. Biden chce vojnu, tak ju bude mať, skanduje prezidentka s celou touto idiotskou zaostalou vládou. Dostane ju aj so Slovenskom k Valentínovi.  A mainstream? Podupkáva, bude vojna. Radosťou a vzrušením podupkáva. Už majú pod redakčnými počítačmi prilby a nepriestrelné vesty, aby dobre sadli do záberu. Ako keď má Dunaj v lete každoročne zvýšenú hladinu, to je zas vyrojených akčných rozkročených reportérov v galošiach v dvadsaťcentimetrovej hĺbke.

Korčokovci sa hrajú na Rambov

Kým prezident Zelenskij varuje zahraničie, aby nerobilo paniku, Slovensko hneď, ako USA začínajú sťahovať diplomatický personál z Kyjeva, opakuje úplne, ale úplne trápne to isté. Rambovia záchranci. Už ich vidím na letisku vítať stiahnutých diplomatov tak, ako svojho času vítal Matovič vakcíny Sputnik. Tá istá akčná obscénnosť a trápna hra na čosi veľké. Títo malí nikdy nebudú veľkí, ani keď sa pos...ú. A to isté platí aj o hraní sa na reportérov. Akčných, amerických. Lebo inak sa u nás žurnalistika nerobí - škandály, frajerky, bitky, vraždy, vojny. Lúpeže a katastrofy. Náš veľký vzor. Trápny, mizerne napodobený, ako ázijský fejk nejakej slávnej zahraničnej osvedčenej značky.

Ľudia neblbnite!

Zachovajte si chladné hlavy, prosím! Nenaleťte tomuto divadlu na akčnosť. Nenaleťte idiotom, či už z politiky, alebo z médií.Nevedia nič. Ani o živote,. ani o jeho súvislostiach, ani o vojnách, proste nič. Iba kecať. Rozkročiť sa, americký pohov a kecať. A potom do mekáča pokecať.

Danko: Idú si bezcitne svoje
Boh nás ochraňuj, Slovensko! To, čo sa deje v našej blízkosti je šialené. Pripomína mi to napätie na Balkáne, ktoré skončilo v 90. rokoch vojnovým konfliktom. Upozorňuje na sociálnej sieti predseda SNS a bývalý šéf parlamentu Andrej Danko. "Biely... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

________________________

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.