Agrorezort radí: TOTO treba robiť, ak stretnete diviaka v meste! (VIDEO)
13 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Diviaky na chodníku, diviaky pri električke, dokonca diviak v rade na lístok do národného divadla! Dá sa snáď už aj povedať, že kto v posledných dňoch nestretol diviaka, akoby ani nebol! Ako sa však máme zachovať? Tu je zopár rád.

Ak vám nedeľnú prechádzku v prírode spestrí stretnutie s diviačou rodinkou, máte milý zážitok. Ak však hneď niekoľko rodiniek stretnete ráno na električkovej zastávke, keď idete do práce, potešiť vás to nemusí.

Čo robiť pri kontakte?

Agrorezort dôrazne upozorňuje občanov, aby spozorované zvieratá neplašili, nefotili a neodháňali. Môžu tým spôsobiť, že privolaný veterinárny lekár nahláseného diviaka už nenájde a problém sa tak bude opakovať, informuje portál cas.sk.

Insitnému financmajstrovi prepad tržieb v obchodoch u nás neprekáža, mal by vrátiť diplom, keby ho mal!
Obchodníci zo severu SR hlásia 30-percentné výpadky tržieb, dosahy môžu byť väčšie. Minister financií pri zmienke o znížení DPH na potraviny aj u nás iba pokrčí ramenami a ironicky odpovie, že nech. (Inými slovami) Obchodné reťazce aj podľa... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Treba kontaktovať najprv samosprávu, ktorá následne kontaktuje priamo sekretariát Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Uviedol to odbor komunikácie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR v súvislosti s medializovaným výskytom diviačej zveri v intravilánoch miest.

V uvedených prípadoch je podľa agrorezortu nevyhnutné, aby samosprávy bezodkladne kontaktovali ŠVPS SR na určenej adrese [email protected]. MPRV pripomenulo, že v zmysle zákona o poľovníctve nemôžu poľovníci so strelnými zbraňami loviť diviačiu zver v intravilánoch miest a obcí.

Zdroj: FB/Karlova Ves

Preto ak obyvatelia spozorujú diviačiu zver v obývaných oblastiach, je potrebné, aby bezodkladne kontaktovali príslušný obecný alebo miestny úrad. Samospráva výskyt takejto zveri nahlási ŠVPS SR na adrese [email protected]. Na miesto bude vyslaný veterinárny lekár, ktorý zviera imobilizuje.

"Vážení diviaci, správne, najprv sa chodí do pokladne! Vaše SND," uviedla vtipne prvá scéna k videu na svojej facebookovej stránke.

Z uštekaného Zuberca
Preteky psích záprahov tento rok prilákali súťažiacich zo 6 krajín. Informuje TA SR. Účastníci zo šiestich krajín sa tento víkend zišli na Majstrovstvách Slovenska – pretekoch psích záprahov 2022 v Zuberci na Orave. Riaditeľ pretekov Ľuboš Ocet... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | TA SR/Ivan Brožík

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.