Vláda považuje občanov za luzu. Treba však hovoriť o vládnej luze
11 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Slovensko na rozdiel od Poľska a Pobaltia patrí ku krajinám, v ktorých je vojenská dohoda so Spojenými štátmi vysoko sporná. Väčšina spoločnosti ju nepodporuje, prípadne má výhrady a pochybnosti. Je prirodzené, že verejné „debaty“ a sociálne siete vybuchli. Veľmi prízemným a vulgárnym spôsobom. Analýzu najnovších udalostí napísal na Postoji.sk Dag Daniš.

Podľa Daniša mala polemika agresívny a primitívny tón aj v politickej rovine. A na oboch koncoch zákopov. Aj na tom, ktorý sa hrá na vzor slušnosti a osvietených postojov. K faulom, k nenávistým útokom na oponentov a k urážkam veľkej časti ľudí sa znížili aj zástupcovia vlády. Nijaká vláda však podľa Daniša nemôže napádať a ponižovať časť spoločnosti.  

Komentátor Šimečka: Na protesty vyliezla len luza!
Otec podpredsedu Európskeho parlamentu Martin M. Šimečka ako komentátor Denníka N zase raz ukázal nestrannosť a objektivitu. Aj vo svojom aktuálnom komentári svedčí o tom, že novinári prvej kategórie, do ktorej sa rozhodne radí, politiku rozhodne... Čítať ďalej
10 | 02 | 2022 | Eka Balašková

Vláda si vybrala cestu dehonestácie vlastných občanov

Keď Američania položili na stôl vojenskú dohodu, vláda mala pri jej presadzovaní dve možnosti. Mohla zámery odkomunikovať tak, aby získala na svoju stranu čo najväčšiu verejnú podporu. Alebo mohla vstúpiť do konfliktu s veľkou časťou spoločnosti. S „komunikačnými“ nástrojmi ako výsmech, odsudzovanie, urážanie, nátlak… A redukovanie odporcov na dezolátov a luzu, s ktorou sa nevyjednáva.

Je jasné, ktorú možnosť si vláda vybrala. Daniš pripomenul Korčokovo ministerstvo, ktoré  zverejnilo plagáty malého dievčaťa, ktoré hlása, že deti na Slovensku sa musia hanbiť za svojich rodičov. To pobúrilo spoločnosť a ministerstvo sa muselo ospravedlniť. „Vládna propaganda siahla po metóde, ktorú si pamätáme zo začiatkov pandémie a verejného odporu proti neprimeraným opatreniam. Tou metódou je redukcia. Teda ignorovanie skutočného rozmeru verejného odporu a jeho optické zužovanie na bandu extrémistov,“ vysvetľuje Daniš.

Linhart zo Sme rodina bude chodiť už len po kanáloch! Neuveríte, ako to zlizol od vlastných fanúšikov
Takto sa prichádza o poslanecký mandát! Poslanec za hnutie Sme rodina Patrick Linhart asi zabudol, že jeho šéfmi sú ľudia, a jednoducho v priebehu pár hodín zmenil názor. To sa síce stať môže, ale nie keď ste volený a zastupujete svojich voličov a... Čítať ďalej
10 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Heger sa nezachoval ako štátnik a premiér občanov

Premiér Heger to nastavil ultimatívne a manipulatívne – kto je proti dohode, ten je proti NATO, EÚ, demokracii a západným partnerom. Minister Naď nadával odporcom do dezolátov. Ďalší ministri a poslanci zatínali päste, že nemienia ustupovať primitívom a fašistom. Všetko to boli podľa Daniša fauly. 

K tejto komunikácii plnej faulov sa pridala progresívna tlač, ktorá vyzývala lídrov, aby neustupovali lúze, ktorá vraj chce Slovensko vytrhnúť z Európy. Povrchnejší pozorovateľ zo zahraničia by mohol mať dojem, že slovenská vláda bojuje proti okrajovej skupine nebezpečnej pouličnej zberby, s ktorou treba urobiť poriadok. Lenže tento odpor podľa prieskumov podporuje 54 % občanov.

„Asi netreba dodávať, že ak bude vláda takýmto hulvátskym a urážlivým spôsobom ,komunikovať´ s väčšinou verejnosti, skôr či neskôr to povedie len k jednému. K čelnej zrážke,“ uzatvára analýzu Daniš.

Chmelár: Toto už nie je studená občianska vojna, Slovensko je na barikádach!
Dve tváre Slovenska! Kým Petra Vlhová obdarovala Slovensko radosťou, 79 zradcov darovalo Slovensko cudzím záujmom. Toto skonštatoval vo svojom statuse na sociálnej sieti historik, publicista a politológ Eduard Chmelár. Nie tie hulákajúce skupinky... Čítať ďalej
10 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog. Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.