Vyjadrenie RTVS ku komunikácii M. Merčiaka
10 | 02 | 2022 I Eka Balašková

V pondelok doslova "vybuchli internety" - na svetlo sveta prenikla nahrávka, v ktorej Marcel Merčiak, dlhoročný športový komentátor RTVS, veľmi nevyberane nadáva kolegom za spôsobený problém.

Dnes vydala vyhlásenie k situácii samotná RTVS. Prinášame vám ho bez úprav tak, ako ho RTVS zverejnila na svojej stránke. Medzititulky: redakcia HD.

"Vynášač" už v RTVS nepracuje

RTVS dôsledne prešetrila situáciu ohľadom uniknutej nahrávky súkromnej konverzácie zamestnancov. "Osoba, ktorej konanie viedlo k úniku predmetnej konverzácie, už nie je zamestnancom RTVS, k čomu dospeli po vzájomnej dohode s priamym nadriadeným," uviedla hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

Meno nezverejnia

V rámci ochrany súkromia a zamedzeniu ďalšieho šírenia negatívnych emócií medzi verejnosťou nebudeme špecifikovať meno ani pracovné zaradenie danej osoby. "Chceme však zdôrazniť, že táto osoba nebola v priamom konflikte s Marcelom Merčiakom a zverejneniu nepredchádzali osobné konflikty z minulosti ani súčasnosti," dodala. "RTVS veľmi zodpovedne pristupuje k atmosfére a vzťahom na pracovisku a vzniknutú situáciu budeme interne riešiť aj s Marcelom Merčiakom po jeho návrate z Pekingu," uzavrela hovorkyňa.

Kuriak z OĽaNO hlasoval PROTI! Prečo tak urobil?
Milan Kuriak je jedným z dvoch poslancov (+ Romana Tabák) OĽaNO, ktorí hlasovali proti "obrannej" dohode s USA. Prečo sa tak rozhodol, vysvetlil na sociálnej sieti. Podľa svedomia a vedomia. V prípade tohto poslanca to zrejme nie je len fráza.... Čítať ďalej
10 | 02 | 2022 | Eka Balašková

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.