J. Draxler: Kedy uverím kaviarenským obrancom ľudských práv?
11 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Aktivista a bývalý minister školstva Juraj Draxler sa na svojom facebookovom profile vyjadril k pokrytectvu tých, čo sa oháňajú ľudskými právami, no výrazne selektujú svoje postoje. Tak, aby zostali verní proamerickej propagande.  

Draxler vo svojom statuse vymenoval, kedy uverí, že bratislavskej kaviarni ide o ľudské práva.

„1) Vtedy, keď pôjdu protestovať proti katastrofálnym porušovaniam ľudských práv Palestínčanov v Izraeli (na okupovaných územiach aj vnútri samotného Izraela). (...) Vysvetlí mi niekto, prečo niekoho do biela rozžeraví zabratie Krymu (ktorého obyvateľstvo to privítalo), ale odmietne sa baviť o okupovaných územiach Palestíny (a Sýrie)?

Fico Čaputovej, Danko Lavrovovi
Dnes obdržala otvorený list Zuzana Čaputová od Roberta Fica. Tiež otvorený list adresuje Andrej Danko, presdeda SNS, ruskému ministrovi obrany Sergejovi Lavrovovi. "List pre Sergeja Lavrova Milí priatelia, ak súhlasíte s obsahom tohto listu... Čítať ďalej
10 | 02 | 2022 | Ivan Mihale

250 000 otrokov v Emirátoch

2) Vtedy, keď budú sústavne upozorňovať na režim v Spojených arabských emirátoch. Tam nemožno vlastne hovoriť o ,nedemokratických praktikách´, pretože oni nemajú ani len náznaky demokracie. O 250 tisícoch otrokov som písal minule, a to bolo pritom len o stavebných robotníkoch. Upozorňujem, že ide o krajinu, ktorú ročne navštívi násobne viac Slovákov, ako napríklad Rusko.

3) Vtedy, keď budú bojovať proti americkému embargu proti Kube. Každého kaviarenského bambusíka, ktorý opakuje to, ako vraj nemožno Ukrajine brániť pripojiť sa, ku komu chce, sa opýtajte, ako je možné, že americké zákonodarstvo nielen, že zakazuje svojim firmám obchodovať s Kubou, ale stanovuje postihy aj proti hocijakým firmám z hocijakej inej krajiny (!!!!!!!), ktoré s Kubou chcú obchodovať. Rovnako zakazuje americkým občanom Kubu navštíviť. To už je aká demokracia?? (...) Ak ste obchodník a dovolíte si robiť nejaký biznis s kubánskym subjektom, hrozí vám až 10 rokov väzenia.“

Viete, kto je podľa poslanca Tarabu hlúpy?
Tomáš Taraba, predseda strany Život, sa vyjadril k blúzneniu Veroniky Remišovej na sociálnych sieťach. Práve tej, ktorá je známa svojimi prešľapmi, ktoré chce zahladiť participáciou na módnych témach. Tie polarizujú spoločnosť, ale tak Veronika... Čítať ďalej
10 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Kubu ničia americké sankcie

Embargo je pritom naozaj zničujúce, lebo je extrémne efektívne (čím je krajina bližšie k USA, tým menej si jej firmy dovolia ho porušiť). Jediné dve krajiny, ktoré embargo po celú dobu jeho existencie obhajujú, sú USA a Izrael. Všetky ostatné krajiny sveta sa po väčšinu histórie pripájali k rezolúciam OSN o nutnosti embargo zrušiť. O tomto sa v kaviarňach nedopočujeme.

„Prečo kaviareň zaujímajú životné podmienky ľudí vo Venezuele či na Kube, ale už nie v Guatemale, Salvadore či mimo turistických zón Dominikánskej republiky? Prečo uverejnia každú informáciu o zakročení proti nejakej mimovládnej organizácii v Rusku (a v poriadku, nech uverejnia), a tlieskajú politickému bojkotu olympiády v Číne, ale ani ich nenapadne navrhnúť bojkot Expo, v Dubaji?“ pýta dsa Draxler.  

Draxler to pripisuje tomu, že slúžia americkej politike. A preto považuje takýchto bojovníkov za ľudské práva za pokrytcov. Pre túto ich angažovanosť nemôže veriť úprimnosti ich činov.

Z. Čaputová expresne rýchlo dokonala svoju vlastizradu!     
Tak ako opäť bleskovo Zuzana Čaputová podpísala proamerickú obrannú zmluvu, tak rýchlo reagoval na tento jej zlý čin podpredseda Smeru - SD Ľuboš Blaha na svojom profile. Jeho príspevok, v ktorom opodstatnene ostro vystúpil proti Čaputovej,... Čítať ďalej
10 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.