Zimná univerziáda SR 2022
09 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Univerzitný šport na Slovensku ožil. Na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave v utorok (8. 2.) počas slávnostného ceremoniálu otvorili Zimnú univerziádu SR 2022. Zúčastňuje sa na nej vyše 500 športovcov, ktorí si zmerajú sily v 13 športoch.

TASR o tom informovala hovorkyňa UK Lenka Miller.

Univerziáda je najvýznamnejším športovým podujatím vysokoškolákov, uskutočňuje sa každé dva roky a má letnú a zimnú časť. Hlavným organizátorom je vždy jedna z vysokých škôl. Podujatie sa koná v spolupráci so Slovenskou asociáciou univerzitného športu a Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. "Som veľmi rád, že sa táto "podivná" doba, keď športoviská zívali prázdnotou, pomaly končí a športoviská sa zapĺňajú," povedal rektor UK Marek Števček.

UK ako hlavný organizátor tohtoročnej zimnej univerziády prevzala symbolicky putovnú vlajku slovenského univerzitného športu od Žilinskej univerzity v Žiline, ktorá organizovala Letnú univerziádu 2020. Na slávnostnom ceremoniáli sa zúčastnili tiež predseda Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel, splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera a prezident Slovenskej asociácie univerzitného športu Július Dubovský. Všetci vyzdvihli význam športovania na vysokých školách a potrebu jeho rozvoja.

Ďuriš Nicholson: Ten bordel mi naozaj nestojí za viac ako za týchto 39 sekúnd
Lucia Ďuriš Nicholsonová reaguje na situáciu v NR SR, v rámci ktorej nastal riadny bordel. To celé sa udialo dnes. "Piskot, slovenská vlajka pri rečníckom pulte, ktorú natiahlo ĽSNS, ukrajinská vlajka, ktorú natiahlo SaS, vykázanie zo sály, bojkot... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Nastal čas, aby sme sa na Slovensku posunuli výrazne dopredu

Ako uviedol rektor UK Marek Števček, nastal čas, aby sme sa na Slovensku posunuli výrazne dopredu v jeho podpore a dosiahli aspoň taký štandard, aký majú na športovanie vysokoškoláci v iných civilizovaných krajinách. "Dúfam, že toto podujatie upriami pozornosť kompetentných na problematiku univerzitného športu v SR, pretože je neprávom opomínaná," dodal Števček.

Hoci sa oficiálne otvorenie univerziády uskutočnilo v utorok, niektoré disciplíny sa už uskutočnili. Ide napríklad o bežecké lyžovanie, biatlon, headis, stolný tenis a bedminton. Väčšina súťaží sa uskutoční tento týždeň do 10. februára. Poslednou disciplínou bude zjazdové lyžovanie 20. februára v lyžiarskom stredisku Šachtičky pri Banskej Bystrici.

Ján Čarnogurský: USA nevyhoveli interpretačnej doložke prezidentky
"Štvrtého februára ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí uverejnilo z americkej interpretačnej doložky útržky, ale celú doložku neuverejnilo. Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila želanie, aby aj Američania uverejnili svoju... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.