Plazili sa do parlamentu ako potkani
09 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Takto na dnešnej tlačovej besede strany Republika zhodnotil správanie koaličných poslancov počas schvaľovania obrannej dohody z USA jej predseda Milan Uhrík.

Pošliapali práva

„To čo sa stalo v uplynulých dňoch na Slovensku, nemá v dejinách obdoby. Vláda pošliapala hneď niekoľko krát elementárne pravidlá politiky, ale aj slušného správania.“ Povedal na úvod Uhrík.

Umlčali všetkých

„Umlčali naše aktivity, aby sa občania mohli vyjadriť v referende či tu chcú, alebo nechcú Americké vojská, umlčali Generálneho prokurátora pána Žilinku a napokon zrušením rozpravy umlčali aj poslancov parlamentu.“

Primátorka Sliača: S USA to môže dopadnúť ako so sovietskymi vojskami!
Obranná dohoda s USA sa riešila neuveriteľne rýchlo! Hovorí to primátorka Sliača Ľubica Balgová. Je sklamaná, že vládni predstavitelia ani hlava štátu nepočúvajú hlas ľudu. Ako by dopadla referendum v Sliači? Na Slovákov kašlú Parlamentní... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Prázdna nádoba

„Zuzana Čaputová je možno hovorkyňou Americkej ambasády, alebo predvádzačka garderób. Navonok vyzerá možno pekne, ale vo vnútri je to prázdna nádoba. Horšieho prezidenta Slovensko nikdy nemalo,“ povedal vo svojom plamennom prejave Uhrík, v ktorom poďakoval aj všetkým občanom, ktorí sa zúčastnili na protestoch. Aj keď poslanci nakoniec zmluvu podpísali, ľudia jasne ukázali, že na našom území nechcú cudzie vojská a tobôž nie vojnu.

„Toto je jasný odkaz, ktorý pôjde do celého sveta a dôkaz o zradcovstve tejto dočasnej vlády. Budeme robiť všetko preto aby sme tieto zradcovské vojská z územia Slovenska dostali, alebo im zabránili sem prísť,“ Predseda Republiky na tlačovke potvrdil, že sa pripájajú ku snahe opozičných strán na vypísanie referenda o tejto obrannej zmluve.

Nedáme sa

Takto zhodnotil na záver Uhrík postoj strany Republika. „Nevzdávame sa, budeme bojovať a jedného dňa opäť postavíme Slovensko na nohy.“

Nevážime si svoj štát, na jeho čele sú indivíduá z domu hrôzy (názor z druhého brehu)
„Formálne sme štát. Parlamentná demokracia, ktorá si raz za štyri roky volí svojich zástupcov, aby spravovali tento náš štát. Malo by to byť tých 150 výnimočných, nadaných a schopných ľudí. Ak aktéri tohoto zlého divadla sú to najlepšie z nás, tak... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.