Prezidentka ratifikovala dohodu o obrannej spolupráci s USA
09 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu ratifikovala dohodu o obrannej spolupráci Slovenska s USA. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

"Interpretačná doložka, ktorú som k dojednanému textu zmluvy priložila, je súčasťou ratifikačnej listiny, a je teda záväznou interpretáciou zmluvy aj pre ďalšie generácie politikov pri jej aplikácii. Táto doložka spolu s doložkou druhej zmluvnej strany potvrdzujú, že Slovensko aj Spojené štáty americké si dojednaný text zmluvy vykladajú v zhode a že racionálny dôvod na podozrievanie z iných postranných úmyslov tu nie je," uviedla hlava štátu.

Dohodu v stredu schválili poslanci Národnej rady (NR) SR. Za odsúhlasenie hlasovalo 79 poslancov zo 140 prítomných, proti bolo 60. Má umožniť americkým ozbrojeným silám využívať vojenské letiská Malacky-Kuchyňa a Sliač, prípadne iné dohodnuté zariadenia a priestory. Slovensko ich má poskytovať bez nájomného. Dohoda by mala platiť desať rokov. Potom zostáva platná alebo ju možno vypovedať s ročnou výpovednou lehotou.

Danko o hlasovaní v parlamente: Hádajte, kto sa ako jediný zdržal? TENTO chrapúň!
Šéf parlamentu vás pekne chrapúnsky oklamal so zmluvou s USA! Presne takto sa prihovoril vo videu na sociálnej sieti šéf SNS Andrej Danko. Už to nie je smiešne, ako tento človek klame! "Milí priatelia, videli ste hlasovanie v parlamente a jediný... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.