K „čurillovcom“ sa vyjadrila Generálna prokuratúra   
09 | 02 | 2022 I Ján Papuga

V rámci diania na Slovensku popri dohode DCA nesmieme zabudnúť aj na iné témy. Na jednu z nich upozornil na svojom profile na sociálnej sieti Matúš Šutaj Eštok (Hlas - SD). Svoj text označil názvom Matovičovi a Lipšicovi policajti z NAKA sú naďalej obvinení.

Čurilla a vyšetrovatelia okolo neho čelia podozreniu zo zneužívania právomocí verejného činiteľa, čo generálna prokuratúra odôvodnila vo svojom rozhodnutí, ktoré má viac ako 100 strán. To je zrejme aj odpoveď kritikom, ktorým sa zdalo, že rozhodovanie trvalo príliš dlho.

Papaláš, ktorého nominovali „Obyčajní“ ľudia
Policajný prezident Hamran si užíva luxus plnými priehrštiami. Na dovolenku cestuje s podriadenou v štátnej limuzíne, na sebe má oblečenie a šperky za tisíce eur. Správu priniesol týždenník Plus 7 dní. Dočasne poverený policajný prezident Štefan... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Existuje vážne podozrenie, že koordinácia vyšetrovateľov na NAKA mala jediný cieľ: predbehnúť inšpekciu, keďže sa obávali svojho zadržania. V uznesení sa píše o tom, že o vyšetrovaní vedenom Úradom špeciálnej prokuratúry mal byť informovaný aj minister Mikulec a dokonca aj vtedajší policajný prezident Kovařík. „Minister ani policajný prezident nemá mať informácie o živých veciach. V opačnom prípade sa cesta Mikulca a Kovaříka na Ministerstvo financií SR dňa 5. 6. 2021 nedá vysvetliť inak ako posúvanie informácií od Lipšica k Matovičovi,“ píše Eštok.

„Pevne verím, že čoskoro verejnosť dostane odpovede na otázky či vyšetrovatelia NAKA skutočne zneužívali svoje právomoci ako aj odpovede na otázky, akú úlohu vo vyšetrovaní zohrávali dnes už takmer zabudnutí Petrov, Zeman a Dömotor,“ píše na záver Eštok.

V kauze poľovníckej chaty obvinil vyšetrovateľ tri osoby
V kauze poľovníckej chaty obvinil vyšetrovateľ tri osoby. Obvinenia sa týkajú prečinu pytliactva a zločinu legalizácie výnosu z trestnej činnosti. TASR to potvrdila Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru. Upozornil na to portál... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog. Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.