Nebezpečné úseky ciest v Trnavskom kraji
07 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Polícia v Trnavskom kraji zverejnila sedem úsekov ciest, na ktorých sa stalo počas roka 2021 najmenej päť dopravných nehôd. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Dopravnú nehodovosť vyhodnotili dopravní inžinieri a označili nehodové úseky. "Za nehodový úsek je možné stanoviť časť cesty, kde sa v danom kilometri stane minimálne päť a viac nehôd. Rizikových úsekov v Trnavskom kraji máme označených sedem," uviedla Linkešová.

Tri úseky sú na diaľniciach.
  • "Prvým je križovatka da diaľnici D1 pred Trnavou v kilometroch 42,23 až 43,00.
  • Druhou časť diaľnice D2 pri čerpacej stanici Sekule v okrese Senica v kilometroch 7,50 až 8,50
  • a tretí úsek sa nachádza na R1 v okrese Galanta. Ide o prejazd cez mostný objekt v kilometri 26,10 až 27,00. Na každom z týchto úsekov sa stalo päť dopravných nehôd," informovala Linkešová.

Najviac, až deväť dopravných nehôd sa stalo na hlavnom ťahu na mesto Hlohovec na ceste II/513 km 6,900 až 8,690. "Šesť nehôd bolo zaznamenaných na vjazde pri poliklinike do mesta Piešťany a v obci Kvetoslavov v okrese Dunajská Streda na ceste II/503. Päť nehôd polícia v Trnavskom kraji zaznamenala aj na úseku hlavného ťahu cesty I/2 v meste Holíč od kruhového objazdu smerom na Kopčany," doplnila policajná hovorkyňa.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/06/nova-funkcia-nato-riesit-plynovod

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.