Naštvaná Matovičova sestra vláde: Že sa nehanbíte, kvalitne vám asi kúruje na hlavičky z peňazí!
07 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Pán Heger žije po získaní funkcie evidentne v inej dimenzii! Toto si myslí o výrokoch premiéra a vlastne celom pôsobení Matovičo-Hegerovej vlády sestra jedného z nich. Zuzana Belicová, rodená Matovičová, už má plné zuby politiky vlastného brata!

Zatiaľ čo všetky okolité krajiny svojim občanom pomáhajú pri enormnom zdražovaní, slovenská vláda nerobí nič. A má pre to ešte aj svojské vysvetlenie!

Máme našťastie slobodný prechod cez hranice, tak nakupujte tam!

"Straty pre slovenský štátny rozpočet z tzv. nákupnej turistiky sú menšie, ako straty z prípadného zníženia dane z pridanej hodnoty (DPH)," skonštatoval Matovič k úvahám o znížení DPH na potraviny. 

“Podľa našich prepočtov to, čo (slovenská) štátna kasa stratí nákupmi (Slovákov) za hranicami je výrazne menej, ako to, čo by štátna kasa stratila znížením DPH. Máme našťastie slobodný prechod cez hranice, takže ak niekto uzná za vhodné, že mu stojí za to ušetriť nejaké eurá pri nákupe za hranicami, je slobodný tak konať. Pre ochranu verejných financií je zodpovednejšie držať súčasnú sadzbu DPH, ako podliehať nejakej panike. Následne by totiž nikto zníženú sadzbu DPH už nezvýšil,” uviedol, a tým to pokladá za vyriešené.

Sťažujete sa na tohtoročné zdražovanie? To je nič oproti tomu, čo nás ešte len čaká!
Držte si klobúky, bude ešte horšie! Štátny tajomník ministerstva hospodárstva Karol Galek upozorňuje, že zvýšenie cien za elektrinu, plyn či kúrenie tento rok je nič oproti tomu, čo nás čaká na ten budúci. Ako je to vôbec možné? Začnite šetriť!... Čítať ďalej
07 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Urobili to teda fakt kvalitne!

Z vyhlásenia premiéra Hegera v rozhlasovej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy znovu občanom takmer zabehlo. Podľa neho totiž okolité štáty pri opatreniach kompenzujúcich občanom vyššie ceny energií a potravín len dobiehajú to, čo Slovensko už v tomto smere urobilo. 

Iný názor má však, ako množstvo Slovákov, aj Belicová. "Ešte pred mesiacom som dlhodobo kupovala 1 ks šalátovej uhorky po 0,49 eura. Včera cena tých istých šalátových uhoriek 1,19 eur za kus. Pán premiér Heger sa vyjadril, že Matovičo-Hegerova vláda to, čo neurobila predchádzajúca proti zdražovaniu, urobila táto kvalitne. Až tak, že podľa neho susedné krajiny len dobiehajú, čo urobila táto vláda v predstihu," krúti hlavou nad realitou v obchodoch a vyhlásením premiéra vo svojom statuse na sociálnej sieti.

Pellegrini: V Denníku N sa pravdu určite nedočítate! (VIDEO)
Už zasa sa niekto pokúša účelovo vytvárať problém, ktorý neexistuje, namiesto toho, aby riešil skutočné problémy ľudí! Toto skonštatoval líder opozičného Hlasu Peter Pellegrini vo svojom videu na sociálnej sieti. V jeho úvahe ho dokonca podporil aj... Čítať ďalej
07 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Vláda v bubline

"Neviem, či pán Heger nežije po získaní funkcie v inej dimenzii, ale vidíme to “kvalitne” v peňaženkách po nákupe základných potravín. Ďakujeme," upozorňuje Belicová.

"Však papaláši z 5-6 tisícovými platmi si viac ako 100% zdraženie nejakej (citujem politika) ”posra*ej” uhorky nevšimnú. Že sa nehanbia, až takto klamať, ako kvalitne urobili opatrenia proti zdražovaniu. Asi len kvalitne kúruje na hlavičky z peňazí, z opojenia mocou …," uzavrela Belicová.

Radačovský: Maďari za Dunaj, Rómovia do Indie, Židia do Palestíny a komu sa nepáči dohoda s USA, do Ruska? To vážne?
Vyjadrenie Tomáša Druckera je skutočne nedôstojné človeka a politika! Toto si myslí o nešťastnom vyjadrení exministra zdravotníctva europoslanec a predseda strany Slovenský Patriot, Miroslav Radačovský. Čo také líder Dobrej voľby... Čítať ďalej
07 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.