Česi porovnávali: Čaputová versus Pekarová - ktorá má navrch?
07 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Česi si všímajú drobné rozdiely! Nedávne stretnutie predsedníčky českej poslaneckej snemovne Markéty Pekarovej Adamovej spolu so slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou nebolo len politickým aktom, ale aj stretom módnych ambícií rôznej úrovne úspešnosti, píše český Blesk.

Zatiaľ čo je slovenská hlava štátu podľa českého týždenníka po viac ako dvoch rokoch v úrade preslávená elegantným imidžom, v ktorom stavia na nápadité strihy a rafinované detaily, česká politička sa, čo sa týka odievania, ešte hľadá. Ako dopadlo porovnanie módneho štýlu aktuálne najvýraznejšej českej političky Markéty Pekarovej Adamovej so slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou?

Zuzana Čaputová: V znamení formálnosti - 1

Pre spoločné stretnutie si obliekla slovenská prezidentka puzdrové čierne šaty so stojačikom prechádzajúcim do véčkového výstrihu, lemovaného púdrovo ružovým, kontrastným akcentom látky končiacim pri páse, ktorý vhodne nabúrava tmavý monolit šiat.

Strih kopírujúci siluetu postavy a končiaci pod kolenami sa už prakticky stal značkou jej formálneho šatníka, o ktorý sa najčastejšie stará slovenský návrhár Boris Hanečka. Staroružové lakované lodičky potom nielen ladia s detailom šiat, ale tiež opticky predlžujú siluetu.

Zdroj: TASR
Markéta Pekarová Adamová: Kontrast rukávov vytúženým efektom nebol - 3-

Aj česká politička zvolila šaty so stojačikom a plytkým véčkovým výstrihom. Tmavý odtieň šiat sa snaží vyvážiť lesklé, v ramennej guli naberané rukávy, ktoré sú však kontrastom materiálu aj farby návrhárskou chybou, ktorý celok triešti.

Priepastný rozdiel medzi strihom Čaputovej a Pekarovej predstavuje aj áčkový, nositeľke nesvedčiaci tvar sukne, v ktorom značne pripomína gazdovstvo. Ku kolenám zužujúci sa strih by bol o poznanie elegantnejší, rovnako ako klasické lodičky do špičky.

Zuzana Čaputová: Poker black & white - 1

Čiernobielu variáciu outfitu zvolila prezidentka na premiéru slovenského filmu Správa, na ktorú sa vydala aj so svojím priateľom Jurajom. Hodvábna zavinovacia košeľa vyštíhleného strihu s naberanými rukávmi vo vysokej manžete, zastrčená do objemnej šedobielym florálnym vzorom puncovanej sukne, prezentuje ležérnejšiu polohu jej modelov.

Napriek tomu však uhladenú vycibrenosť nestráca. Čierna kabelka s krátkym uškom, ktorá sa na tejto fotke neobjavuje, rovnako ako lodičky do špičky umocňujú kontrast fúzie black & white, ktorú nositeľka zvládla umne vybalansovať.

Zdroj: FB/Zuzana Čaputová - dobrovoľníci

Markéta Pekarová Adamová: Civilný minimalizmus - 3-

Nesmrteľné nohavice s cigaretovým strihom, košeľu nahrádzajúcu jednoduchý top a s námornou modrou dobre kontrastujúcou púdrovo ružové sako. To je minimalizmus v podaní političky, ktorej pánskym štýlom inšpirované looky sedia.

Omylom je len z módy dávno vyjdené sako bez klopy, ktoré malo byť nahradené klasickou, nadčasovou verziou blazeru, ktorého sa módne trendy nedotýkajú. A zatiaľ čo tmavá kožená kabelka zavesená na predlaktí je dobrou voľbou, extravagantné lodičky netradičného strihu na masívnom podpätku sú značne na diskusiu.

Zdroj: FB/ Miluji Českou republiku

Zuzana Čaputová: V ohnisku pozornosti - 1

Ako už mnohokrát predtým, aj v prípade modelu, ktorý obliekla na vymenovanie novej veľvyslankyne, model Čaputovej zámerne priťahuje pozornosť k hornej časti tela, aby upozadil spodnú časť.

Tentokrát je v hlavnej úlohe priliehavé, krivky trupu kopírujúce sako s efektným riaseným detailom namiesto klopy a radom veľkých gombíkov. Čierne tubové šaty sú vhodným, ale nevýrazným základom, ktoré sýto zelené sako vhodne osviežilo a prezidentke svedčia. Telové lodičky sú potom skvelým príkladom, ako si jednoducho predĺžiť nohy.

Zdroj: FB/ZČ

Markéta Pekarová Adamová: Pokus o elegancii v snemovni - 2-

Aj model zo schôdze poslaneckej snemovne má svoje nedostatky. Kráľovsky modré šaty majú zaujímavý, asymetrický výstrih a vhodný výrazný odtieň, avšak príliš vysoko v páse naberaný strih dodáva na objeme a riasená sukňa spôsobuje beztvarosť postavy.

Tomu napomáha aj voľné čierne sako, ktoré by lepšie vyznelo vo svetlom odtieni a vypasovanom, línii podčiarkujúcom strihu. Lakované lodičky na ihle sú ale tentoraz vydarenou voľbou.

Zdroj: FB/ Miluji Českou republiku

Merčiakovi absolútne praskli nervy! Záznam zo ZOH plný šťavnatých nadávok (VIDEO)
No kto by to do neho povedal! Jednému z našich najlepších a najoceňovanejších športových komentátorov Marcelovi Merčiakovi poriadne praskli nervy. Počas komentovania ZOH v Pekingu nastala chyba, ktorú Merčiak okomentoval tak šťavnato, že by sa... Čítať ďalej
07 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.