Generál Viktorín: Strata suverenity? ÁNO!
05 | 02 | 2022 I Ivan Mihale

Generál Jozef Viktorín z hnutia Republika sa vo svojom statuse odborne pozrel na prácu a postupy ministra Naďa a ministra Korčoka, ktorých aktivita prekonáva normálne kroky ministrov zodpovedných za príslušné rezorty.

"KEĎ ZRÁDZAJÚ A HĽADAJÚ ÚNIKOVÉ CESTY ZÁROVEŇ...

Keď sme v dnešnom vysielaní videli vládnych ministrov v USA, jediný kto sa netešil, bol občan SR. Ten občan, ktorého názor vládnych politikov nezaujíma. Veď prečo by aj. Balíček benefitov je pre nich lákavejší než samotní občania!

Politické úlohy

Aké benefity myslím? Na čo narážam? Viete, každý z nich má svoju politickú úlohu. Aj táto vláda a priami aktéri týchto procesov. O tom netreba polemizovať. Že koho mám na mysli? Máte pravdu dobre hádate: momentálne slovenských ministrov Naďa a Korčoka. Ich aktivita prekonávala normálne kroky ministrov zodpovedných za príslušné rezorty.

Už aj v SME kritika: „Prehajdákali“ sa milióny...
Už aj mainstream obracia názor. V relácii SME, ktorú moderuje Zuzana Kovačič Hanzelová, sa práve ona rázne oprela do ministra tým, že kritizovala nehorázne výdavky vlády na nezmyselné aktivity. Podľa nej sa „prehajdákali“ stá milióny a ministrovi... Čítať ďalej
05 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Američania budú mať vyšší status ako Slováci

Prečo? Čo je v hre? Strata suverenity? Áno. Strata vojenských objektov? Áno. Posilnenie obranyschopnosti? To vôbec. Dôvod? Podotýkam, že na obranu Slovenskej republiky máme Ozbrojené sily. To len pripomínam. A tu počujeme, že veď ani 4000 vojakov neochráni 90 km hranice s Ukrajinou. Dobre páni, v tomto (asi jedinom) máte pravdu. Prečo teda neschválite iné počty OS SR tak, aby sme dokázali svoje hranice brániť? Ako sa bude cítiť slovenský vojak, keď bude mať vojak americký väčšie privilégiá? Aha! To už nechcete riešiť! Lebo by ste stratili argumenty na podpisovanie takýchto nezmyselných dohôd.

Viete, že stratíme kontrolu sami nad sebou a pod kontrolou budeme my? Bezpečnosť SR stratí reálne kontúry. Lebo sa už nebudeme cítiť bezpečne, a to ako v teoretickej, tak aj v praktickej rovine. V plánoch druhej strany budeme vyhodnotení ako potenciálny a prioritný cieľ so všetkým čo k tomu patrí. A dôvod? Možno len lukratívne pozície pre pár zradcov v zahraničí, možno zmena občianstva po úteku a možno niečo iné.

Benefity iba pre USA

Je smutné, že toto nás reprezentuje doma a žiaľbohu aj v zahraničí. Rozvíjajme strategické partnerstvá, to je rozumný prístup, ale s pridanou hodnotou pre SR. Tu vidím pridanú hodnotu iba pre USA. A nikto z tých tárajov ma nepresvedčí o opaku. Lebo papier je jedna vec a realita druhá. Tieto osoby nie sú skúsení praktici. A na to tí naši reprezentanti rýchlo zabudli. No schválne, čo si myslíte?"

(Medzititulky red. HD)

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/04/nespokojny-trump