E. Chmelár: Už aj túžba po mieri prekáža kaviarenským médiám?
04 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Historik a politológ Eduard Chmelár na svojom profile na sociálnej sieti vyjadril k odvážnej iniciatíve hračkárstva Dráčik, ktoré uverejnilo na svojom webe výzvu za mier. V čase, keď sa vojna s Ruskom čoraz častejšie skloňuje. Chmelár nechápe, kam sme sa to dostali, keď aj výzva za mier prekáža časti spoločnosti.

Hračkársky obchodný reťazec Dráčik si zavesil na svoju webovú stránku mierový transparent, ktorý pobúril novinárske a liberálne kruhy. Vraj je nechutné zaťahovať deti do politiky. Nedávno práve ministerstvo obrany zneužilo tváre detí na zavádzajúcu militaristickú kampaň. V tedy tieto moralizujúce médiá mlčali.

Hádajte, čo si myslí hračkárstvo o invázii cudzích vojsk na Slovensko
Známe slovenské hračkárstvo Dráčik na svojej webovej stránke odvážne uverejnilo svoj postoj k invázii cudzích vojsk na územie Slovenska. Nájdete tam: „Slováci si želajú mier pre všetky národy. Chceme naše územie bez cudzích vojsk a základní.“... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Korda si už v hračkárstve nič nekúpi. Výtźva za mier ho pobúrila

„Mentálny atlét Eugen Korda sa dokonca spýtal, ,koľko im za to Fico zaplatil´ a nebojácne sa vyjadril, že už si v tom obchode nič nekúpi. Treba si uvedomiť základné rozdiely v prístupe: 1) Ministerstvo zahraničných vecí je štátny orgán, Dráčik je súkromná firma. 2) Ministerstvo zahraničných vecí zneužilo tváre nevinných detí na demagogickú militaristickú kampaň, stanovisko Dráčika je stanoviskom dospelých ľudí, ktorí sa za nič neskrývajú. 3) Ministerstvo zahraničných vecí klamalo a schovávalo sa za deti. Dráčik vyjadruje len prirodzenú túžbu všetkých po mieri.

Mier je ušľachtilý cieľ

Chmelár sa nazdáva, že niekomu prekáža mier. Nič vo vete, ktorú uverejnil Dráčik, nie je škodlivé. „Je zvrátené, keď si už aj túžbu vlasti bez cudzích vojakov, túžbu po mieri a jeden z najušľachtilejších ideálov v dejinách ľudstva treba obhajovať. Týmto smerom treba klásť otázky, kde to vlastne žijeme. Deti nikdy neohrozuje mier a priateľstvo, ale vojny a zbrane. Kto to nechápe, nedostal správnu výchovu. Vedeniu Dráčika ďakujem za odvahu a jasný občiansky postoj. Za deti, za ich budúcnosť bez strachu, nenávisti a zabíjania,“ píše Chmelár.

A. Bekmatov: Prezidentka by mala odísť. Ale slovenská politika je morálna žumpa
Predseda mimoparlamentného hnutia Socialisti.sk sa na svojom profile na Facebooku vyjadril ku kauze písania prezidentkinho prejavu poslancom Progresívneho Slovenska. Podľa neho by prezidentka mala odísť. Podľa mladého socialistu je kauza písania... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.