R. FICO: Ticho vlády pri téme "zdražovanie a kompenzácie", je prejavom obrovskej arogancie
03 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR, ktorú iniciovala strana SMER - SD sa neuskutočnila. Koaliční poslanci, ako vždy, program schôdze neschválili.

Robert Fico sa vyjadril, že by pochopil, keby išlo o schôdzu, na ktorej by išli vládu odvolávať. No nerozumie, že v súčasnej napätej spoločenskej, sociálnej a ekonomickej situácii vláda nie je schopná predložiť verejnosti zrozumiteľný program, kroky a opatrenia na zníženie dopadov zdražovania. Je tu navyše vidieť obrovskú mieru ticha a mlčania, ale aj obrovskú mieru arogancie.

„Už od jesene upozorňujeme veľmi tvrdo na to, čo sa bude diať na jar 2022, že budeme svedkami obrovských sociálnych nepokojov. Tiež sme boli svedkami cenových výkyvov a ak tieto cenové výkyvy boli, tak sme na ne reagovali," uviedol Robert Fico.

"Viete, že sme znižovali DPH na základné potraviny z 20 percent na 10 percent. Viete, že sme realizovali plynové vratky. Viete, že sme robili celú sériu rokovaní s Úradom pre reguláciu sieťových odvetví. Naviac sme prijímali aj rôzne nepriame nástroje, ktoré pomáhali slovenským domácnostiam, ako napríklad cestovanie vlakom zadarmo alebo zvyšovanie niektorých sociálnych dávok alebo možno aj také drobnosti, ako si niekto môže povedať, ako je preplatenie lyžiarskych zájazdov pre rodiny s menšími deťmi,“ vymenoval.

Robert Fico si myslí, že kým okolité krajiny predstavujú komplexné programy, ako bojovať so zdražovaním, vláda SR ponúka občanom, podnikom, mestám a obciam len výsmech.

Raketový nástup Fica! Tomuto neuveríte!
Dobrá práca! Takto si určite potriasajú pravicami v strane Smer-SD momentálne všetci jej predstavitelia. Stalo sa totiž niečo, čo sa pred dvomi rokmi považovalo za nemožné! Súbežne sa totiž stali dve veci. Za prvé - líder Smeru Robert Fico povstal... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Nezmyselné vojenské cvičenie

Druhá téma bola žiadosť ohľadom odkladu nezmyselného vojenského cvičenia. Podľa predsedu SMERu – SD toto nemá nič spoločné s dohodou, ktorú dnes podpisujú ministri Naď a Korčok v USA.

„Preto považujeme za nesprávne z hľadiska medzinárodného, aj z hľadiska vzťahov, že táto naša zradcovská vláda, táto naša americká agentka v prezidentskom paláci pozýva na územie Slovenskej republiky takúto obrovskú skupinu amerických vojakov a takto vyzbrojených. Preto sme chceli cez národnú radu vyvolať uznesenie národnej rady, ktorým by sme požiadali vládu Slovenskej republiky, aby prijala všetky opatrenia, aby sa toto nezmyslené provokatívne vojenské cvičenie nekonalo v tomto konfrontačnom období, ale aby sa konalo v období, kedy bude viac pokoja a viac zdravého rozumu v medzinárodných vzťahoch. Aj tento bod programu bol odmietnutý zo strany vládnej koalície, pretože to sú poskokovia,“ poznamenal predseda strany SMER – SD.

Čaputovej pozícia NIE JE slovenská
R. Fico zhodnotil včerajší príhovor prezidentky SR Zuzany Čaputovej, ktorý sa týka situácie na Ukrajine. Ocenil prezidentkin príhovor, nakoľko jasne zadefinovala svoju pozíciu. Tá nie je ani slovenská, ani európska, je čisto proamerická. Táto... Čítať ďalej
02 | 02 | 2022 | Ivan Mihale

Ladislav Kamenický

Na tlačovej konferencii vystúpili aj podpredseda strany a bývalý minister financií Ladislav Kamenický, ktorý spomenul aj tému eurofondy a dodal, že Slovensko „vďaka“ ministerke Remišovej pravdepodobne príde o miliardu eur z eurofondov. „Táto vláda povie, choďte si nakupovať do zahraničia,. Keď budú chodiť všetci nakupovať do zahraničia, tí živnostníci tu nebudú mať prácu, bude tu opäť nápor na sociálny systém, na dávky, ktoré budú musieť vyplácať ľuďom, ktorí prišli o zamestnanie,“ povedal Ladislav Kamenický. 

Ľuboš Blaha

Vystúpil aj podpredseda strany Ľuboš Blaha: „Ja sa pýtam, záleží pani prezidentke aj na slovenskom ľude? Pretože podľa najnovších prieskumov verejnej mienky 64 percent Slovákov nechce mať amerických vojakov na našom území. Až 54 percent Slovákov nechce obrannú dohodu s USA. Takže pani prezidentke záleží na ukrajinskom ľude, ale nezáleží jej na tom, čo si myslí slovenský ľud? Toto je taký obrovský pľuvanec do očí väčšiny Slovákov, ktorí odmietajú americkú vojenskú prítomnosť a ona poslala dvoch zradcov, dvoch Judášov do Ameriky, aby podpísali pozývací list, že takéto niečo sa v dejinách Slovenska ešte nestalo,“ uzavrel Ľuboš Blaha.

Blaha tvrdí, že nič trápnejšie od hlavy štátu doposiaľ nepočul
"Môžete nás zastrašovať, môžete sa vyhrážať, môžete sa aj hádzať o zem, ale pravdu neumlčíte. Ste americká agentka a slúžite cudzím záujmom. Slovensko to vie. Chcete empirické dôkazy? Nech sa páči," píše poslanec SMER - SD Ľuboš Blaha. Blaha... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová