Vallov magistrát ničí sny Bratislavčanov
01 | 02 | 2022 I Ján Papuga

(S)V srdci mesta pri budove Prioru (predtým Tesca) sa bude stavať. Ani nie po dlhom čase, ako sa súčasné vedenie magistrátu pod primátorom M. Vallom hlásilo k estetizácii Kamenného námestia, kde stavba stojí. Viac informácií zachytil portál Web24.sk.

Bratislavčania, ktorí očakávali spríjemnenie prostredia v okolí ikonického Prioru, sú sklamaní. Kedysi plné parkovisko pri hoteli Kyjev sa vyprázdnilo. Na jeho mieste sa chystá masívna výstavba.

Zastavajme, čo sa dá!

Výstavbe polyfunkčného objektu nič nestojí v ceste, pretože pozemok bývalého parkoviska vlastní súkromná spoločnosť, čo potvrdil aj magistrát hlavného mesta. Slabou útechou, na ktorú sa mesto odvoláva, je, že Bratislavčania by nemali prísť o parkovacie miesta.

„Pod objektom je plánovaná dvojpodlažná garáž s kapacitou 200 parkovacích miest (...) Požadujeme, aby parkovacie miesta, ktoré budú vybudované v podzemnej garáži navyše, mimo potrieb objektu, zostali prístupné verejnosti ako náhrada za zrušené parkovisko. Ide o približne 44 parkovacích miest,“ uviedla hovorkyňa D. Schmucková.

Bratislavčania sa zbytočne tešili, ako bude vyzerať Kamenné námestie po realizovaní projektu magistrátu s názvom Živé námestie. Nejde im do hlavy, ako sa môže takýto priestor v centre mesta zastavať. Budú si musieť zvyknúť na to, že výhľad zrazu bude celkom iný a hodnotná budova Prioru nebude dobre viditeľná.

Aj takto sa začína politická kampaň Vallovho Teamu Bratislava.

Bratislava: Dopravný podnik plánuje zrenovovať historický autobus Ikarus
Dopravný podnik Bratislava (DPB) plánuje zrenovovať historický autobus Ikarus 280.08. Do podniku bol dodaný v roku 1987 a v uliciach hlavného mesta premával do roku 2003. Bratislavský mestský dopravca predpokladá, že renovácia bude stáť 92.800 eur... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.