Tu už nejde o zdaňovanie, ale o úžerníctvo
01 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Poslanec NRSR Tomáš Taraba a členovia strany Život - NS na svojom videu hovorili o tom, že podporili zvolanie mimoriadnej schôdze k rapídnemu zdražovaniu potravín a energií. Podľa nich sú oblasti, kde zdražovanie presahuje 30 %. Znamená to, že ľudia si kúpia menej, ale štát zoberie na daniach viac.

Sociálna situácia občanov sa podľa strany Život - NS zhoršila a vláda nespravila adekvátne opatrenia na pomoc občanov. Na rozdiel od okolitých krajín, ktoré pomáhajú svojim občanom. 

Riešením podľa strany nie je poskytovanie smiešnych sociálnych balíčkov, ktoré nič nieriešia a sú orientované na úzke skupiny obyvateľstva, ktorých priazeň si politici chcú kúpiť. Je čas prestať politikárčiť a kupovať si nejakú časť voličov. Jediné riešenie vidia v znižovaní celkovej výšky DPH. Je to najspravodlivejšie opatrenie.

Ďalej by mal štát vedieť hospodáriť s verejnými prostriedkami. Realizovať ďalšiu daň z už zdanených peňazí je podľa predsedu Tarabu amorálne. Taraba vyzval politikov, aby prestali robiť zo Slovenska krajinu, kde sa nedá žiť. Kde je akákoľvek aktivita likvidovaná cez dane už na začiatku.

Nie je prípustné, aby na Slovensku boli jedny z najvyšších daní na svete a oproti tomu stoja úplne biedne služby, ktoré štát poskytuje. Čím vyššie sú dane, tým je nižšia kúpyschopnosť, zárobkovosť podnikateľov a vzniká tým snaha dane obchádzať.  

Mimovládky alebo americkí agenti?
Podpredseda strany Smer - SD Ľuboš Blaha a poslanec NRSR sa na svojom sledovanom profile na Facebooku vyjadril k správam, podľa ktorých sa odborníci vyjadrili za podpis obrannej dohody medzi USA a Slovenskom. Naznačil aj to, ako sa nová vláda má... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.