ŽSK požiada o príspevok na rekonštrukciu autobusovej stanice v K. N. Meste
31 | 01 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) požiada o nenávratný finančný príspevok na projekt rekonštrukcie autobusovej stanice v Kysuckom Novom Meste. Poslanci zastupiteľstva ŽSK o tom rozhodli v pondelok na rokovaní prostredníctvom videokonferencie.

Celkové oprávnené náklady sú podľa dôvodovej správy 700.000 eur s DPH a poslanci zároveň schválili aj zabezpečenie 35.000 eur na päťpercentné spolufinancovanie. Popri rekonštrukcii autobusovej stanice v Kysuckom Novom Meste je súčasťou projektu úprava priľahlých spevnených plôch, nová elektroinštalácia a mobiliár v bezprostrednom okolí.

"Ide o drobné stavebné úpravy bez statického zásahu do existujúcich nosných konštrukcií a bez potreby zvýšenia existujúcich kapacít odvodnenia, potreby elektrickej energie a dopravy," uvádza sa v dôvodovej správe.

Žiadosť o nenávratný finančný príspevok na projekt "Zvýšenie atraktivity a konkurencieschopnosti verejnej osobnej dopravy na ŽSK" predloží samosprávny kraj v rámci výzvy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako riadiaceho orgánu pre Integrovaný regionálny operačný program.

Vakcína je sloboda?! Platnosť očkovania sa skracuje na 9 mesiacov
Platnosť očkovania proti ochoreniu COVID-19 sa od februára skráti z jedného roka na deväť mesiacov po poslednej dávke. Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR preto upraví viaceré vyhlášky. V prípade vyhlášky k režimu na hraniciach sa platnosť skráti... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr