Katastrofálna situácia na železnici pokračuje: Vypadli ďalšie desiatky vlakov!
31 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Opäť nebudú jazdiť desiatky osobných vlakov! Na železničnej stanici v bratislavskej Petržalke došlo k závažnej poruche zabezpečovacieho zariadenia. Od dnes 31. januára až do konca týždňa je preto odrieknutých viacero vlakových spojení. Na svojom webe o tom informuje Železničná spoločnosť Slovensko.

Po sprevádzkovaní zabezpečovacieho zariadenia správcom infraštruktúry, budú uvedené vlaky opätovne vedené bez obmedzenia, uisťuje zároveň spoločnosť.

Postihnuté bude najmä hlavné mesto a okolie

Obmedzenie sa už dotklo ranných vlakov jazdiacich na trase medzi Bratislavou-Petržalkou a Viedňou. Viacero osobných vlakov je však odrieknutých na trase Bratislava-Petržalka – Bratislava-Nové Mesto a späť. 

Vlakový dopravca zároveň informuje o opätovnom nevypravení množstva vlakov z prevádzkových dôvodov a tých je opäť neuveriteľné množstvo. Je ich spolu 58.

Slovenská vláda disponuje účinnou zbraňou proti ruskej armáde! A ani o tom ešte nevie
Že by nová rošáda vo vláde? Exmoderátorovi hlavných správ a politikovi Karolovi Farkašovskému sa zdá, že Slovensko má po televíznej nedeli dve nové vševedúce tieňové ministerky obrany - Veroniku Remišovú a Janku Cigánikovú. Nové tieňové ministerky... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Týka sa to najmä osobných vlakov na trase Trnava – Bratislava – Kúty a späť, čo je 28 spojov. Na trase Pezinok – Bratislava – Malacky a späť sú to dva vlaky a exponovanej a vyťaženej trati Bratislava – Senec – Nové Zámky/Galanta a späť, kde to je 28 spojov.

Ako pre zregióny.sk uviedol hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč je to spôsobené nielen poruchovou na zabezpečovacom zariadení v Petržalke, ale aj stále pretrvávajúcimi problémami s rušňovodičmi, pre ktoré nejazdia najmä vlaky na trase Bratislava – Senec – Nové Zámky/Galanta a späť. 

Náprava je v nedohľadne

“Kedy príde k znormalizovaniu stavu a kedy začnú jazdiť vlaky podľa schváleného grafiku nie je zatiaľ možné určiť ani predpokladať,” dodal hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko.

V tele má už štyri dávky vakcíny a aj tak to nestačí? ČO sa to deje?
V tele má už 4 dávky vakcín, no nič mu to nie je platné! Kulturista Juraj z Galanty má hlavu v smútku, nemôže cestovať na súťaže. Hoci bol očkovaný už štyrmi dávkami vakcíny, v covid pase mu svieti len jedna dávka Pfizeru. Čo sa to vlastne... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.