Obec Ždiar vyhlásila pre nepriaznivé počasie mimoriadnu situáciu
30 | 01 | 2022 I tasr

Mimoriadnu situáciu v súvislosti s nepriaznivým počasím vyhlásila v nedeľu obec Ždiar v okrese Poprad. Ako pre TASR povedal starosta Pavel Bekeš, dôvodom sú najmä snehové jazyky a autá v priekopách. V dôsledku toho zostali niektoré časti obce „odrezané od sveta“.

„Mimoriadnu situáciu sme vyhlásili, aby sme mohli povolať ďalšie mechanizmy,“ povedal s tým, že pomáhajú aj pri sprejazdnení cesty I/66 smerom od čerpacej stanice do Poľska, aby sa ľudia mohli dostať domov. „Išli do Poľska na lyžovačky, na nákupy, teraz sa vracajú. Začalo fúkať a intenzívne snežiť, cesty neboli zjazdné. Autá končili v priekopách, kolóny boli až z Poľska. Pluhy nestíhali odhŕňať,“ priblížil starosta.

Za vážnu považuje aj situáciu priamo v obci, kde prišli mnohí turisti aj z Poľska, ktorí sa vracajú naspäť. „Nie všetci vodiči sú zdatní. Keď zazmätkuje jeden, je to reťazová reakcia a pluh nevie prejsť. Niektoré časti Ždiaru, ako aj jednotlivé prístupové cesty k rodinným domom, sú odrezané od sveta,“ dodal starosta.

Viacerí podľa jeho slov nerešpektovali vydané výstrahy súvisiace s poveternostnou situáciou. Zdôraznil, že v súčasnosti je na cestách veľmi slabá viditeľnosť.

Remišová o amerických vojskách na Slovensku: Nevidím v tom žiadny problém!
Nevidím problém v prítomnosti amerických vojsk na Slovensku! Takto reagovala podpredsedníčka vlády Veronika Remišová v diskusnej relácii RTVS o 5 minút 12 na situáciu na hranici medzi Ukrajinou a Ruskom. Televízie Remišovej ulahodili Líderka Za... Čítať ďalej
30 | 01 | 2022 | Diana Zaťková