Podhájska po roku očakáva svojich návštevníkov
30 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Včera sa po roku otvorili brány termálneho kúpaliska v Podhájskej v okrese Nové Zámky. 

To bývalo obľúbené hlavne u českých návštevníkov, ktorí sa tam pravidelne vracali, ale aj domácich, ktorí vo vode, zložením podobnej tej z Mŕtveho mora našli či už úľavu pre telo, ale aj prácu. 

Obecné kúpalisko

"Dlhé roky zanedbávané procesy sa dali do súladu s právnymi predpismi SR, takže môžeme kúpalisko opäť otvoriť,“ vyjadril sa Roman Ivan, starosta Podhájskej pre nitranoviny.sk.

Vlastníkom kúpaliska je totiž priamo obec Podhájska. Kúpalisko je otvorené od piatka 28. januára. Wellness a plaváreň môžete navštíviť v režime OP+, vonkajší termálny bazén v režime OP.

Levoča: Ďalšiu časť Námestia Majstra Pavla zrekonštruovali, je z nej pešia zóna
Ďalšiu časť Námestia Majstra Pavla v Levoči zrekonštruovali, bude slúžiť ako pešia zóna. Primátor mesta Miroslav Vilkovský pri príležitosti slávnostného otvorenia obnovenej časti uviedol, že rekonštrukciou prešla východná strana námestia od... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | IM/tasr

Prečo bolo zatvorené viac, ako rok?

Slovenská inšpekcia životného prostredia sa ešte v roku 2020 vyjadrila,že kúpalisko čerpalo a využívalo vodu z geotermálneho vrtu bez oprávnenia a roky tú znečistenú nelegálne vypúšťalo  do miestneho potoka. A tak ostali otvorené len bazény, napúšťané bežnou vodou, objasňujú situáciu Nitranoviny.sk.

Rozhodnutie súdu padlo v novembri

Obec odstránila zistené nedostatky a tak Okresný súd v Nitre vydal rozhodnutie. Podľa neho spoločnosť Teo termál Podhájska - vlastník vrtu, môže čerpať geotermálnu vodu z vrtu v Podhájskej.  Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 16. novembra 2021. Hneď potom začala obec ako prevádzkovateľ riešiť povolenie na vypäšťanie vody. Rozhodnutie o povolení nadobudlo právoplatnosť v utorok, 25. januára a tak včera mohlo kúpalisko privítať prvých hostí.

Verejná plaváreň v bratislavskej Petržalke otvorí svoje brány
Verejná plaváreň v bratislavskej Petržalke by mala v sobotu (29. 1.) opäť otvoriť svoje brány pre verejnosť. Kvalitu vody by mali potvrdiť ešte hygienici, podľa mestskej časti i vedenia plavárne by s tým však problém byť nemal. Plaváreň bude mať... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.