Bránik o Ruskom medveďovi, ktorý sa baví
29 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

"Británia a Francúzsko mali na výber medzi vojnou a hanbou. Vybrali si hanbu, budú mať vojnu.“ A hanby mali na generácie dopredu tiež." Začína svoj status Radovan Bránik, hoci statusy vylepšené citátmi sú zvyčajne neobhájiteľná tupota. "Keď už aj mne dochádzajú vlastné výstižné slová, musí byť veľmi zle. A je."

A tým to nekončí,

lebo ako píše R. Bránik: "Churchill sa trafil po Mníchove v roku 1938 hneď dvakrát, keď vytrénoval Chamberlaina po jeho kolosálnom zlyhaní v ustupovaní Hitlerovi: “Ak za dobrú vec nebudete bojovať vtedy, keď sa dá ešte vyhrať aj bez prelievania krvi, ak nebudete bojovať, keď je vaše víťazstvo ešte isté, potom sa môžete ocitnúť v boji, v ktorom je všetko proti vám a máte len mizernú šancu na záchranu. Ale môže to byť ešte horšie. Môžete začať bojovať až vtedy, keď už nemáte žiadnu nádej na víťazstvo, pretože je lepšie zahynúť, ako žiť v otroctve.“

To Churchill podľa Bránika ešte netušil, že existuje aj ďalšia, štvrtá možnosť, ako hodiť cez palubu krajinu v núdzi. "Kritizujúc zradu Československa nemal zdania, že raz produkt jeho rozpadu vynájde ešte nižší level zrady. Otrockú, poddanskú dušu, ktorá sa práve prebudila."

Strávite jarné prázdniny v horách? Toto by ste mali vedieť
Obmedzené možnosti lyžovania ľuďom nebránia v tom, aby sa venovali skialpinizmu či skiturizmu. Keďže mnohí s týmito športmi nemajú skúsenosti, v ostatných dvoch rokoch prichádza k nehodám práve v tejto skupine športovcov. A zase ceny Tie sú... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Ruský medveď sa baví

"A tak slovenskí politici dnes jeden za druhým kolosálne zlyhávajú víťaziac v jedinej hanebnej kategórii - appeasmente, lebo opäť raz uprednostňujú len svoje malicherné a krátkodobé ciele, trasúc sa o politické body. Veľký ruský medveď sa ešte ani poriadne neprebudil a už len zdiaľky pobavene sleduje, ako mu na diaľku oznamujeme, že sme sa pre istotu vzdali skôr, než stihol vyhladnúť." Upozorňuje R. Bránik a vysvetľuje, že žiadna vojna s Ruskom, ktorou nás strašia, nebude. To len naši politici nás podľa neho vopred predávajú s vierou, že "ruský medveď" nás nezožerie hneď, až keď strávi Ukrajinu. 

Hanba. Nemám výstižnejšieho slova.

Bránik tvrdí, že nemá právo hodnotiť postoj Slovenska, zároveň dodáva: "...hanbím sa za to, aký póvl vedie túto krajinu a ešte viac za opozíciu, ktorá celé to nechutné divadlo rozpútala do podoby, z ktorej naša vláda púšťa do gatí. Nie, že by ste mali výstavných politikov, oj nie.. ale už aspoň viete, aké to je začať sa brániť pred okupantom. My sme to nezvládli cez druhú svetovú, ani v 1968. Škoda narušiť tradíciu..." Konštatuje Bránik.

Ministri si prehadzujú horúci zemiak, kým ľudia pomrznú
To, o čom sa hovorí minimálne od jesene, je tu - domácnostiam začínajú prichádzať nové zálohové platby za teplo. "Tie sa zvýšili nezriedka aj o sto eru, čo je pre dôchodcov, prípadne ľudí s nižšími príjmami neúnosné," informuje... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.