Primátor Banskej Bystrice Ján Nosko apeluje na poslancov NR SR ohľadom zrušenia Krajského súdu
28 | 01 | 2022 I Norbert Pančík

Primátor Nosko sa obrátil na poslancov NR SR.Výzva sa týka novej súdnej mapy. Uvádza na svojej sociálnej sieti.

Primátor Banskej Bystrice verí, že bude súd plnohodnotne fungovať aj naďalej.

Banskobystrický primátor adresoval poslancom NR SR list, v ktorom od nich požaduje konštruktívny a hlavne zodpovedný prístup pri hlasovaní o súdnej mape, ktorú vytvorilo Ministerstvo spravodlivosti SR.

„Už v októbri minulého roka sme spolu s vedením a zástupcami BBSK, primátorkami i primátormi banskobystrického regiónu prejavili jasný nesúhlas so zrušením Krajského súdu v Banskej Bystrici a jeho ponechaním len ako pracoviska Krajského súdu v Žiline. Predostreli sme niekoľko jasných a zmysluplných argumentov,“ Informoval.

„Som sklamaný, že napriek prísľubom zo strany poslancov Vláda SR napokon návrh súdnej mapy schválila,“ napísal Nosko.

Napriek týmto skutočnostiam verí, že aj na základe pripomienok môže súd v Banskej Bystrici plnohodnotne fungovať aj v ďalšom období. „Som presvedčený, že Banská Bystrica si to ako krajské mesto zaslúži. Rovnako, aj ľudia žijúci v banskobystrickom regióne,“ Podotkol primátor.

Okupácia? Dajte pokoj, tu sa spí!
"Vojnový štváč Ivan Korčok potvrdil úvahy o tom, že sa uvažuje o okupácii Slovenska vojskami NATO, čo je liberálno-manipulatívnymi médiami, prezentované, ako vyslanie posíl na Slovensko." Píše na sociálnej sieti Róbert Švec • Slovenské Hnutie... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.