Predseda Predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti Tlapa skončil vo funkcii. A končí aj Vicena
28 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Juraj Tlapa skončil koncom roka vo funkcii predsedu Predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) na vlastnú žiadosť.

V piatok to na sociálnej sieti uviedol minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina), ktorý tejto žiadosti vyhovel.

Skonštatoval, že Tlapa nastúpil v ťažkom období a odviedol dobrú prácu. Funkciu predsedu predstavenstva bude zároveň s funkciou generálneho riaditeľa NDS ďalej vykonávať Vladimír Jacko.

Nitra ukončila rozsiahlu rekonštrukciu Hanulovej ulice
Mesto Nitra ukončilo rozsiahlu rekonštrukciu Hanulovej ulice. Práce na oprave cesty prebiehali vo viacerých etapách od mája 2020. Počas prvej etapy sa opravila časť cesty od križovatky s Golianovou ulicou po číslo domu 23. „Druhá etapa... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ku koncu mesiaca rovnako skončí ako člen predstavenstva aj Miloš Vicena

Doležal priblížil, že ku koncu mesiaca rovnako skončí ako člen predstavenstva aj Miloš Vicena, ktorý do spoločnosti prišiel spolu s Tlapom. "Obaja nastúpili v najťažšom období, čakalo ich množstvo rozhodnutí s cieľom ozdraviť spoločnosť a vyrovnať sa s 'kostlivcami v skrini'. Odviedli dobrú prácu a ja im chcem aj takto verejne poďakovať," dodal minister.

Zároveň poznamenal, že vďaka nim sa dotiahlo verejné obstarávanie na tunel Višňové, kde sa už uskutočňuje výstavba. Tiež podľa jeho slov nastavili a pripravili meškajúcu súťaž na dostavbu chýbajúcej križovatky D1/D4, dotiahli dostavbu obchvatu Prešova, "resuscitovali" projekt D3 na Kysuciach a riadili množstvo ďalších stavieb a príprav.

"Obaja sú stavbári telom a dušou, preto je prirodzené, že sme mali niekedy iný názor na manažovanie veľkých stavieb," pripustil Doležal. Súčasne podotkol, že každému, kto v tomto prostredí zoberie odvahu a zodpovednosť pracovať pre štát, patrí obdiv a rešpekt.

Na pozíciu Vicenu v predstavenstve bude podľa slov ministra vyhlásené výberové konanie. Dovtedy bude funkciu dočasne, maximálne na šesť mesiacov, zastávať nový člen predstavenstva, ktorého meno plánuje rezort dopravy zverejniť v blízkej budúcnosti.

Chmelár o zvrátenosti v politickej propagande
Politológovi a historikovi Eduardovi Chmelárovi tentokrát udrela do očí politická propaganda, do ktorej boli zatiahnuté deti. Práve to považuje za zvrátenosť Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí. Eduard Chmelár sa vyjadril na... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.