Začal slovenský národný deň na EXPO Dubaj: Pozrite, ako sa vyparádila Čaputová! (FOTOGALÉRIA)
27 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Slovensko má dnes svoj deň! A to na celosvetovej výstave inovácií, priemyslu a kultúry krajín Expo Dubaj 2020. Oficiálne otvorenie Národného dňa Slovenskej republiky bolo sprevádzané vztýčením slovenskej vlajky a vypočutím našej hymny. V takto dôležitý deň tam nechýba ani prezidentka Zuzana Čaputová.

Expo Dubaj otvorilo svoje brány na jeseň a od tej doby výstavu navštívili milióny návštevníkov. V slovenskom pavilóne sa vystriedalo aj zopár známejších osobností, ako trojnásobný majster sveta v cyklistike Peter Sagan či milionár Robert Geiss so svojou manželkou. 

Národný deň Slovenska

Každá krajina má počas svetovej výstavy deň, počas ktorého sa všetko točí okolo nej. A 27. januára 2022 má takýto deň práve Slovensko. Návštevníkom sa prihovorí Čaputová a predstavitelia Spojených arabských emirátov.

Prezidentka dnes vystúpi aj na podnikateľskom fóre, na ktorom sa zúčastnia zástupcovia priemyselných a obchodných komôr, investori a predstavitelia podnikateľského sektora z regiónu Blízkeho východu, a na ktorom sa Slovensko bude prezentovať ako krajina investičných príležitostí.

Prezidentka Čaputová v Dubaji
Prezidentka SR Zuzana Čaputová otvorí vo štvrtok (27. 1.) ráno na výstave Expo v Dubaji Národný deň SR. Popoludní vystúpi na podnikateľskom fóre. TASR o tom informoval hovorca prezidentky SR Martin Strižinec. Na podnikateľskom fóre sa zúčastnia... Čítať ďalej
26 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

"Zároveň je to príležitosť pre desiatky slovenských firiem, ktoré sa v rámci EXPA prezentujú inovativnými riešeniami v rôznych oblastiach a budú mať priestor nadväzovať a rozvíjať nové obchodné partnerstvá," uviedol hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

SĽUK aj Jana Kiršner

Slovenský deň sprevádzajú aj tanečné vystúpenia s futuristickým charakterom skupiny Mirror Family a tanečno-akrobatická choreografia dvojice Simony Machovičovej a Jána Minárika.

Na záver diváci uvidia umelecké vystúpenia Filipa Jančíka, SĽUK-u, kapely Billyho Barmana a Jany Kirschner. Pódium na ktorom budú vystupovať umelci bude nasvietené vo farbách slovenskej trikolóry a zdobiť ho budú naše tradičné ornamenty.

Fico na PROTESTE: Prezidentka ušla do DUBAJA. "Stačilo, musia prísť predčasné parlamentné voľby!"
K moci sa dostali vagabundi, ktorí si pomýlili zastupiteľskú demokraciu s vládnou diktatúrou, povedal dnes na proteste pred prezidentským palácom Erik Kaliňák (SMER - SD). Na proteste vystúpil Ľuboš Blaha, po ňom podpredseda strany Erik Kaliňák a... Čítať ďalej
26 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.