Toto nie je čas pre zúrivé čivavy
27 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Ospravedlňujeme sa inak múdrym, veselým a kamarátskym čivavám. Pokračujeme o hlupákoch v akejkoľvek "pro" politike, v mainstreame a všetkých tých, ktorí jedným či druhým bezvýhradne veria. 

Oskar Krejčí je uznávaný český politológ. Analyzuje krízu na Ukrajine a pripomína, že keď ide do tuhého, veľmoci sa bavia medzi sebou. „Stále si myslím, že je potrebné umožniť, aby si Spojené štáty zachovali tvár."

Veľmociam sa to možno aj podarí, ale čo budú nosiť vpredu na hlave takí Korčokovia, Naďovia, Čaputové, modetrátorské Zlatky a Paťkovia a ich klony či podšálky pod cappuccinko z bratislavských kaviarní? Aj to iba takých, no, sektársky klubových?

Ako hovorí civilizovaný politológ civilizovanej krajiny?

„Utopiť zvyšok svojej politickej prestíže na ukrajinských pláňach Biely dom nechce.“ Politológ, profesor Oskar Krejčí, píše o zvyšku politickej prestíže USA na svetovej politickej scéne. Dosť podstatný rozdiel proti tomu, čo vypúšťajú z úst či klávesníc naše slovenské dvojnohé čivavy.

Pre idiotov by to bolo asi najepšie riešenie

A to, ak by časť dosiahnutých, ale rovnako aj nedosiahnutých dohôd zostala utajená. Pre Európu by podľa Oskara Krejčího stačilo, "ak by sa mocnosti zaručili za neutralitu a územnú celistvosť súčasnej Ukrajiny pri napĺňaní Minských dohôd. Veľkým bonusom by bolo bezjadrové pásmo v stredovýchodnej Európe, a to vrátane krajín Pobaltia, Bieloruska, Ukrajiny a Balkánu,“ píše Oskar Krejčí pre parlamentníListy.cz , ktorých článok prevzal web prvnizpravy.cz.

Vojna je pre rusofóbov niečo ako fašiangy pre veriacich

Rusofób je totiž dobový anachronizmus. A jeho vojna a jeho vojnové štvanie, to je vývojová vada. "Je to prežitok z tých vývojových štádií evolúcie človeka, kedy jeho pudové konanie neovládala kultúra. Vojna je víťazstvom iracionality, dôkaz neschopnosti človeka nájsť rozumné riešenie problémov, ktoré by vylúčilo vnútrodruhové zabíjanie." To je myšlienka Oskara Krejčího. Inak, čo u nás ovláda kultúra? Hlúpa otázka. U nás blbci ovládajú kultúru. Aby nebola až tak priveľa kultúrna, civilizovaná. Aby tu prevládlo pudové konanie. Zabi si svojho mamuta! Vykop vojnovú sekeru! Zaves si skalp za opasok. To je kultúra výrobcov a nositeľov našej politickej a mediálnej propagandy.

Mier je kompromis

Oskar Krejčí pripomína, že mier je kompromis medzi vojnou a rozumom. Páni Korčok, Naď Krúpa, či pani Čaputová nevedia, ani len netušia, že existuje aj čosi ako kompromis. Pre nich je všetko iné ako ich do slov pretavený duševný hlien iba zavádzanie, hoaxy a klamstvo. Nekoneční tupci. Škodliví tupci. Nekultúrni a necivilizovaní tupci.

Práve sa pozerám na reportáž z USA

Naši tupci si nepripúšťajú, že v USA z biedy a hladu stúpol počet malých krádeží v obchodoch o 15 percent. (Nie, že by to bolo u nás práve vďaka týmto nekultúrnym hlupákom inak.) Naši primitívi, sociálni, spoločenskí, ale aj politickí, vidia iba to, že USA si šibuje tanky a vojakov po svete ako malý chlapec drevené káčatko po dvore. Po svojom dvore. Na to peniaze sú. Fuj!

Aké hodnoty sú podnecovateľmi sporu Rusko - Ukrajina?

Oskar Krejčí vysvetľuje: "Spor sa vedie o hodnoty, ktoré žiadna z hlavných strán – teda USA a Ruská federácia – nepokladá za dôvod na vedenie veľkej, teda jadrovej vojny. Rusko však vie, že roztiahnutie vojenskej infraštruktúry USA na Ukrajinu ohrozuje jeho životné záujmy. Preto verejná deklarácia „červených línií“ zo strany Kremľa, onen decembrový verejný návrh Zmluvy medzi Ruskou federáciou a Spojenými štátmi americkými o garanciách bezpečnosti."

Divoký východ tretieho tisícročia

"Prehra USA v Afganistane už výrazne poškodila povesť USA a ich ozbrojených síl. Utopiť si zvyšok politickej prestíže na ukrajinských pláňach Biely dom nechce." myslí si politológ Krejčí.  "Avšak obstáť v zdivočelom mediálnom priestore v Spojených štátoch je veľmi ťažké. Dokonca, nielen v Spojených štátoch. Dodáva druhým dychom a my dodávame, že náš slovenský mediálny priestor, najmä "územie" takzvaného hlavného prúdu, to je divoký západ spred dvesto rokov ešte divokejšieho východu súčasnosti.

Rusofóbom a vojnovým štváčom od srdca

"Krajín združených v NATO je 30, na tejto planéte sú približne dve stovky štátov. Ak vezmeme do úvahy čísla za rok 2020, oných tridsať členov NATO vydáva 55,7 percent všetkých vojenských výdavkov vo svete. Rusko vydáva 3,1 percenta svetových výdavkov na zbrojenie. Kto je tu vojnový štváč? kto je tu agresor? Nemajú to tí (nielen) naši blbci v hlavách nejaké pomätené?  Vykrikujú, že Rusko je hrozbou. Idioti. Mentálni hodnotoví kripli.Sprostí lživí vojnoví štváči. Kreatúry z histórie.

Primitívi, otvorte si učebnice dejepisu!

"USA – a s nimi NATO – od roku 1999 rozťahujú svoju vojenskú infraštruktúru na východ, obsadzujú teritórium okolo Ruska. Rusko vie, že takto bola Európa zjednotená už dvakrát, za Napoleona a za Hitlera. Zakaždým potom cez Bielorusko „Európa“, teda jej ozbrojené sily, vyrazila smer Moskva." Pripomína český politológ Oskar Krejčí. Kto tu koho neustále ohrozuje?

___________________________________

Liberálne médiá tu chcú Ameriku a vojnu. Preto klamú verejnosť
Podpredseda strany Smer - SD Ľuboš Blaha, jeden z rečníkov včerajšieho protivládneho protestu pred Prezidentským palácom dnes na svojom profile zareagoval na včerajšie udalosti. Ohradil sa najmä voči vystupovaniu médií, ktoré podľa neho účelovo... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.