Padol rekord v sčítaní obyvateľstva.V obci Slizké v okrese Rimavská Sobota je takmer 89 percent obyvateľov bez náboženského vyznania.
28 | 01 | 2022 I Norbert Pančík

Banskobystrický kraj má rekordéra: Obec, kde nemá najviac percent ľudí vierovyznanie.Túto informáciu prináša portál bystrica.dnes24.sk

Rekord drží obec Slizké 

Starostka tvrdí, že obrovský podiel ľudí, ktorí nemajú náboženské vyznanie je dôsledkom súčasnej doby a celkového demografického vývoja obce.

Po tom, ako prebehlo sčítanie obyvateľstva sme dospeli k zaujímavým údajom o náboženskom vyznaní ľudí na Slovensku. V Banskobystrickom kraji sa nachádza slovenský rekordér, obec s najväčším percentuálnym podielom ľudí bez vyznania.

Obec Slizké tvorí takmer 89 percent obyvateľov bez náboženského vyznania. Ak sa pozrieme na celé Slovensko, tak ide o obec s najvyšším percentuálnym podielom ľudí, bez akejkoľvek príslušnosti k cirkvi.

Matovičova sestra Belicová sa pýta: Kto ešte potrebuje naše letiská k úderu na Rusko?
Slovensko nepotrebuje špeciálnu okupačnú zmluvu s USA! Myslí si to Zuzana Belicová, sestra nášho experta na všetko - Igora Matoviča. Ľudia si zase myslia, že do politiky mala ísť ona a nie jej brat! Ostatní naše letiská nepotrebujú? "Má Slovensko... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Aká je príčina?

Z 242 obyvateľov obce Slizké odpovedalo na otázku ohľadne ich náboženského vyznania 215, že sú bez náboženskej príslušnosti. Ďalších 18 obyvateľov obce sa hlási k rímskokatolíckej cirkvi, sedem k evanjelickej a dvaja k náboženskej spoločnosti Svedkovia Jehovovi.  

Starostka obce hovorí, že za vysokým podielom obyvateľstva bez náboženského vyznania stojí dôsledok súčasnej doby a demografický vývoj obce.

„Rodičia sa dnes už tak nevenujú náboženskej výchove svojich detí, ako to bolo v minulosti, keď sa ešte naši starí rodičia stretávali každú nedeľu v kostoloch. To bolo v podstate pravidlo,“ ozrejmila Sekrénešová.

Vysoká miera aj (slobodných) obyvateľov 

Podľa SOBD 2021 žije v Slizkom veľký počet detí a ľudí v produktívnom veku. Seniori vo veku nad 65 rokov tvoria len 5,37 percenta populácie obce. Vysoké číslo dosahuje aj miera slobodných obyvateľov. V rámci Slovenska to je 44,39 percenta všetkých ľudí, v Slizkom je to 78 percent obyvateľov.Uviedli.

Trnava: Zrkadlová sála v divadle bude po obnove opäť slúžiť na podujatia
Sumu viac ako pol milióna eur si vyžiadala rekonštrukcia reprezentatívnej historickej zrkadlovej sály v Divadle Jána Palárika (DJP) v Trnave. Od júna uplynulého roka v nej Trnavský samosprávny kraj (TTSK) realizoval rekonštrukciu, výsledkom ktorej... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.