Stane sa zo Svedkov Liehovových oficiálna cirkev? Ich kritika katolíkov príliš nepoteší
27 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Svedkovia liehovovi naozaj prekvapili! Na prvý pohľad pôsobia ako alkoholická recesia, no posledné sčítanie obyvateľov ukázalo, že sa k nim hlási až 14 207 ľudí. Liehovisti tak prevalcovali aj celosvetovo známych pastafariánov, píše portál spravodajskej televízie TA3

Na svojom webe upozorňujú, že cirkvi každoročne vezmú z rozpočtu Ministerstva kultúry približne 56 miliónov eur. Ak by sa im vraj podarilo cirkev oficiálne zaregistrovať stali by sa piatou najväčšou cirkvou na Slovenku s dotáciou od štátu približne 5,5 milióna eur ročne. Peniaze však chcú vrátiť do kultúry, kam patria.

Myslia to vážne

Ďalej nastoľujú otázky odluky cirkvi od štátu a volajú po väčšej podpore kultúry. Radi by v každom meste otvorili chrám, do ktorého by  prinášali kultúru v podobe koncertov, divadiel, diskusií, filmových klubov a podobne. To potvrdil komik a standupista Gabo Žifčák, ktorý je podľa svojich slov hlavou cirkvi na plný úväzok.

"Ja v kultúre žijem celý život. Začínal som ako študent ZUŠ v Tatranskej Lomnici, kde som chodil na LDO. Pokračoval som v Divadle hudby vo vysokoškolskom klube Elam v Mlynskej doline. Vyštudoval som divadelnú kritiku na VŠMU a živím sa ako profesionálny komik a podcaster. Organizoval som veľa kultúrnych akcií a festivalov. Takže ja kultúru milujem a obetoval som sa jej naplno," vysvetľuje Žifčák.

Budú nezaočkovaní za liečbu platiť? Lengvarský sa snaží zmeniť jediné, čo tomu bráni!
Spoluúčasť pri financovaní liečby našťastie zatiaľ brzdí ústava! Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský však priznal, že za istých okolností je spoluúčasť na liečbe možná. Podarí sa šéfovi rezortu zmeniť legislatíva? Povinná spoluúčasť na... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Diana zaťková

Pite s vierou

 Cieľom zatiaľ ešte občianskeho združenia nie je nabádať na zvýšenú konzumáciu alkoholu, hovorí jeho predseda Zifčák. Práve naopak. "Do nekultúrneho pitia chceme vniesť kultúru aby každý, kto už pije alkohol, pil s vierou, ale hlavne s mierou a rozumom."

V budúcnosti by preto chceli za peniaze získané od štátu otvoriť centrá na pomoc obetiam alkoholu, týraným deťom a ženám a protialkoholické liečebne.

 

Na obrázku môže byť 1 osoba, brada a stojaca osoba

Zdroj: FB/GŽ

Chodí aj osobne medzi smädiacich

So svojimi stúpencami komunikuje Žifčák cez sociálne siete, teda najmä Facebook, Instagram a Youtube. "Ak to situácia dovolí, tak idem osobne medzi smädiacich. Naposledy sme napríklad vysvätili chrám v Žiline," opisuje komik.

Osobne si myslí, že v sčítaní sa k nim hlásili tí najpravovernejší a tí, ktorí cez kampaň pochopili, ako fungujú cirkvi na Slovensku, odkiaľ a ako berú peniaze a aké je to celé nezmyselné a skazené. 

Život špióna: Kto bol vlastne obesený Bučka?
Slovenskom otriasla správa o úkladnej vražde! V utorok 25.1. našli v kameňolome pri bratislavskom Devíne mŕtve telo exriaditeľa tajnej vojenskej služby generálmajora Petra Bučka. Prípad vyšetruje NAKA ako úkladnú vraždu. Kto to však bol Peter... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Vo všetko má prsty RKC

"Myslím si, že práve rímskokatolícka cirkev (RKC) môže za veľa zlého, proti čomu bojujem. Môžeme spomenúť napríklad nezmyselné vatikánske zmluvy, ktoré má Slovensko podpísané a nedajú sa vypovedať. Za to, ako vyzerá zákon, a v podstate sa tu už nedá zaregistrovať iná cirkev, za všetkým by som hľadal prsty RKC. Odkedy sa snažím v tomto smere niečo zmeniť, všade sa stretávam s členmi RKC, ktorí sa mi teda ani trochu nesnažia pomôcť. Či už volám na nejaký úrad alebo na ministerstvo. Je to jedna obrovská mafia, ktorá je všade," prekvapuje komik.

50 tisíc podpisov je otázka pár mesiacov

Na otázku, ako chcú liehovisti získať dostatočný počet členov pre oficiálnu registráciu Žifčák odpovedal: "Momentálne nás brzdí len pandémia. Akonáhle sa budú môcť opäť naplno otvoriť naše chrámy, akonáhle sa opäť naplno otvorí kultúra a bude zas leto plné festivalov, skrátka, keď sa budú môcť liehovisti naplno stretávať a venovať sa svojej viere, vyzbieranie 50 tisíc podpisov je otázka pár mesiacov," uzavrel sebaisto Žifčák.

Farkašovský upozorňuje: Ďalšia manipulácia pravdy a poklonkovanie vláde v RTVS! Pozrite na tú LOŽ!
Takto sa robí účelová mediálna propaganda! Bývalý moderátor večerných správ a politik Karol Farkašovský upozornil vo svojom statuse na sociálnej sieti na nekalé praktiky verejnoprávnej televízie. Takéto aktivity svedčia o nadpráci pre vládnu... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.