Bekmatov. USA budú bojovať proti Rusku do posledného Slováka
26 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Tak, ako na svojej sociálnej sieti sľuboval, k davu na námestí sa prihovoril aj predseda hnutia Socialisti, Artur Bekmatov.

Impulz na spájanie síl

Pozvánku na tento protest Socialisti vnímajú ako gesto vyzývajúce k spolupráci. "Celé týždne počúvame vaše výzvy na spoločný, jednotný postup proti tejto nešťastnej vláde. Ak má byť náš odpor voči hanebnej dohode so Spojenými štátmi úspešný, ako parlamentná, či mimoparlamentná opozícia sa musíme spojiť v spoločnom postupe." 

Pripomenul, že obhajcovia US záujmov na Slovensku spravia i nemožné na pretlačenie tejto dohody. "Nesmieme im dať ani centimeter štvorcový manévrovacieho priestoru. Ak budeme formulovať jednu z otázok, týkajúcu sa dohody s USA, otázka musí byť maximálne nepriestrelná," upozornil s tým, že si pamätáme, čo robila či koalícia, alebo pani prezidentka kvôli predčasným voľbám "Len aby odsabotovali vôľu viac, ako šesťstotisíc občanov. Toto nesmieme dopustiť." 

Poukázal tiež na celoeurópsky rozmer celého tohto procesu. Bekmatov so svojim možno menej emotívnym prejavom síce nebičoval vášne davu, zato veľmi rozumne argumentoval: "Nesmieme si robiť ilúzie ani o spojencoch. USA sú odhodlané bojovať proti Rusku. Ale sú odhodlané bojovať do posledného Estónca, do posledného Ukrajinca a ak to dopustíme, tak aj do posledného Slováka.

Námestie s Ľ. Blahom skandovalo - MY CHCEME LEN MIER! (VIDEO)
Nikdy proti Rusku! - vítal skandujúci dav Ľuboša Blahu, ktorý nezostal nič dlžný svojej povesti ostrého rečníka. Ženú nás do vojny s Ruskou federáciou "Hľadajú zámienky, aby sem mohli navoziť jadrové zbrane! Aby sem mohli navoziť americké vojská... Čítať ďalej
26 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD