Žilinkova cesta do Moskvy má DOHRU
24 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Generálny prokurátor Maroš Žilinka má okolnosti svojej cesty do Moskvy vysvetľovať na zasadnutí Zahraničného výboru NRSR v pondelok 31. januára. Vyplýva to z programu zverejneného na webe NR SR. Zámer iniciovať výbor avizoval dvadsaťšesťročný poslanec Andrej Stančík. Informoval Plus jeden deň.

Na výbore sa chcú Žilinku pýtať aj na to, prečo rokoval s osobou zo sankčného zoznamu EÚ, kam je zaradený ruský generálny prokurátor Igor Krasnov. Šéf výboru Marián Kéry (Smer-SD) ešte skôr uviedol, že na rokovanie o tejto téme nevidí dôvod.

Šeliga sa Žilinkovi vyhráža ústavnoprávnym výborom! Neuveríte za čo
Žilinka mu nedá spávať! Poslancovi parlamentu Jurajovi Šeligovi stále vŕta v hlave cesta generálneho prokurátora do Ruska. Jeho plány sú vraj výsmechom našim spojencom. A ktorým? "Podľa zverejnenej dohody, ktorú Maroš Žilinka podpísal v Moskve sa... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Člen výboru Juraj Blanár (Smer-SD) považuje za „absolútne nepochopiteľné“, že koalíciou zvolený generálny prokurátor sa stal terčom jej útoku. Koaličných poslancov sa chce pýtať na dôvody týchto krokov, Žilinka sa podľa neho stáva terčom perzekúcie, čo je neprijateľné. „Generálny prokurátor sa nikomu nezodpovedá, bol zvolený a vykonáva si svoju prácu, tak ako má,“ dodal.

Šéf Smeru-SD Robert Fico v súvislosti so Žilinkom v pondelok na tlačovej konferencii kritizoval novinárov, že bez dôkazov lynčujú generálneho prokurátora. Myslí si, že orgány činné v trestnom konaní by mali prešetriť, do akej miery útočia médiá na štátne orgány SR. Poukázal na komentár, v ktorom sa píše o odstavení Žilinku z funkcie.

Žilinka počas návštevy Moskvy 13. januára podpísal program vzájomnej spolupráce generálnych prokuratúr Slovenskej republiky a Ruskej federácie.

Branislav Fábry: Útoky na Žilinku sú pomstou
"Je očividné, že útoky na M. Žilinku boli politickou pomstou za jeho kritiku návrhu obrannej dohody s USA v medzirezortnom pripomienkovom konaní (MPK)," hovorí Branislav Fábry. Je pritom podľa Fábryho jasné, že Žilinkova cesta do Ruska sa... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.