"Odborník" Krúpa tvrdí, že americký New York Times píše hlúposti
23 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Poslanec hnutia OĽANO a predseda Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa reagoval na dnešnú otázku moderátora v diskusnej relácii O 5 minút 12 k dohode s USA. O tej písal aj známy magazín The New York (NYT) Times. Moderátor dal poslancovi do povedomia ich článok. Poslanec reagoval: „Každý môže napísať hlúposti!“

V NYT sa uviedlo: „USA zvažujú podporiť povstanie, ak Rusko podnikne inváziu na Ukrajinu.“ Písala o tom novinárka Helene Cooper, nositeľka Pulitzerovej ceny, ktorá sa zaoberá informáciami okolo Pentagonu. Článok opisuje možnosti, čo by administratíva Joe Bidena mohla robiť, pokiaľ by došlo k ruskému útoku na Ukrajinu. 

E. Chmelár: Namiesto odborných argumentov, útoky, klamstvá, propaganda
Politológ a historik Eduard Chmelár, známy odporca obrannej dohody medzi Slovenskom a USA, žiada ospravedlnenie za vykonštruované obvinenia, ktoré sa o ňom publikujú na podivných stránkach. Žiada, aby tieto statusy stiahli a verejne sa... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Krúpa, výrazný presadzovateľ obrannej dohody, v relácii reagoval slovami: „Článok v NYT nemá žiaden zdroj. Bohvie s kým sa tá pani rozprávala. A čo že je nositeľka Pulitzerovej ceny? Nemôže sa každý pomýliť?”

Ďalej sa v uvedenom denníku píše: „Predpokladá sa, že Ukrajinci by v takomto prípade prešli skôr na partizánsky spôsob boja. S odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa americkej administratívy píše, že zázemie na výcvik a prípadné vyzbrojovanie ukrajinských povstalcov by mohlo byť v susedných štátoch, teda v Poľsku, Rumunsku a na Slovensku.” 

Zdá sa, že OĽaNO má za cieľ spochybniť všetko možné, len nie obrannú dohodu medzi USA a Slovenskom, proti ktorej sa stavajú mnohé obavy i odborné námietky.

Vrchný veliteľ nemeckého námorníctva musel odstúpiť. Povedal pravdu o Rusku?
Exminister školstva a aktivista Juraj Draxler upozornil na svojom profile na to, že odstúpil vrchný veliteľ nemeckého námorníctva. Za to, ako sa vyjadril o Rusku a Ukrajine. Text uvádzame v plnom znení. „Včera musel nečakane odstúpiť vrchný... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.