Matematik Kollár: Takto sa pri omikrone zariadim ja
23 | 01 | 2022 I Eka Balašková

O tom, že omikron sa "rozťahuje" už aj u nás, niet pochýb. A niet pochýb ani o tom, že má miernejší priebeh a aj očkovanie je naň menej účinné. 

Ako sa teda mieni zariadiť matematik Richard Kollár?

Nakúpi testy

A to ešte kým sú dostupné. Lebo hoci je omikron pre organizmus menej devastačný, situáciu rozhodne na ľahkú váhu matematik R. Kollár neberie. "Domov som si po prvý raz v pandémii zadovážil čo najkvalitnejšie antigénové testy. Je mi jasné, že tieto testy majú len limitované možnosti a často detekujú infekciu až neskoro. Pri výtere priamo z boľavého hrdla by však mali spoľahlivo odhadnúť či som infikovaný alebo nie." 

P. Pellegriniho v nedeľnej debate neuvidíte
Nehľadajme za tým však nič osobné. Predseda Hlasu-SD sa v televízii Ta3 ospravedlnil, pretože je v karanténe. P. Pellegrini pritom sám prekonal covid pred viac, ako rokom. "Milí priatelia, koronavírus je realitou, obete si nevyberá a nikto sa... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Bude ich nedostatok

"Predpokladám totiž, že aj u nás doma sa behom pár dní či týždňov príznaky ochorenia Covid-19 objavia, prípade bude pozitívny niekto, s kým som sa stretol. A test budem potrebovať jednak na to, aby som s pomerne vysokou pravdepodobnosťou zistil pri teste opakovanom niekoľko dní, či som infikovaný ja alebo niekto u nás doma. A takisto sa mi budú testy hodiť, keď budem zisťovať, či môžem ukončiť čo najskôr izoláciu alebo karanténu. Je mi jasné, že dostupnosť testovania mimo domu bude v čase vrcholu vlny nižšia, kvalitné testy už asi vtedy nekúpim ani v lekárni, a možno dostatočne rýchlo ani online. Na testovacích miestach vtedy bude aj tak väčšina ľudí infikovaná." uvažuje vopred Kollár.

Spomíname si,

aký bol nedostatok rúšok a dezinfekcie takto pred dvoma rokmi, kedy k nám prišla prvá vlna a ľudia lekárne doslova vybrakovali práve od tohto tovaru. Neskôr sa to isté dialo s respirátormi. Navyše rúško či respirátor sa dajú nahradiť, no covid test si doma nevyrobíme. 

Nechce sa obmedzovať

Tak, ako všetkým nám, aj R. Kollárovi sa nechce byť v izolácii a karanténe dlhšie, ako je nevyhnutné. "Jednoducho, nerátam s tým, že budem mať také šťastie, aby sa omikron úplne vyhol môjmu okoliu. Nemienim však kvôli omikronu úplne meniť svoj život, zavrieť sa doma, či úplne sa izolovať. Pri dostatočnej vakcinácii mňa samého a mojich blízkych už nie som ochotný sa pandémii úplne prispôsobovať. Chcem viesť pomerne normálny život, akurát s tým, že preto aj urobím všetko, čo si myslím, že je dôležité a pomerne jednoduché," uzavrel.

Slovenská Vanga predpovedá
Okrem spevu píše kuchárske knihy a v občianskom preukaze má titul MUDr. Popri tom sa venuje aj astrológii a v minulosti jej hviezdy niekoľkokrát prezradili, kde je pravda. Veštecké začiatky Astrológia a numerológia ju vždy fascinovala a prvé... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.