Je mi aj ľúto tých amerických trollov
23 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Naozaj mi ich je ľúto, koľko času musia stratiť s nami, blbečkami "ruskými trollmi". Venujú nám celé dni, sledujú, ako a kde sa vyjadríme. To je na "bedňu", s tým sa nedá dlho zdravo existovať. Stúpa im tlak krvi, zvyšuje sa cukor, áno, to majú zo stresu, z nás, ruských trollov.

Americkí trollovia sú na rozdiel od ruských trollov spravidla samopovolaní rozhodovať o tom, čo je pravda a čo nie. Americký troll má jasno v tom, že ruský troll je idiot, slúžiaci za peniaze Moskve. Asi závidí. Neviem, za čo slúži americký troll. A či má svoje velenie vo Washingtone v Bielom dome, alebo v Pentagone, či na Slovensku na ministerstve obrany alebo na istej ambasáde. Niekde centrálu má. Oni sú totiž ako armáda. Uniformné myslenie, uniformné vyjadrovanie, uniformné postrehy. Americký troll je vlastne klon.

Ťažký život amerického trolla

Od rána do večera a niekedy aj celú noc behá po sieťach, číta to, čo sa mu hnusí a s čím nesúhlasí a všade necháva svoj trus, teda, ehm, značku amerického trolla v podobe poznámok o ruských trolloch. O čo ľahšie to má taký ruský troll? Doslova ser... , pardon, kašle na to, čo si vypisujú americkí trollovia vo svojich bublinových sektách, napíše si iba čo chce a kam chce a kedy chce. V noci sa pokojne vyspí. Niet divu, že ruský troll má spravidla cez deň lepšiu kondíciu ako ten jeho americký "kolega". Najmä mozgovú. Mozog na svoju správnu činnosť potrebuje aspoň osem hodín spánu. To americkým trollom zatajili.

Hlupák americký troll nevie, že je troll

Kým ruský troll vie, že je označovaný za ruského trolla a má toho amerického spravidla v paži, americký troll sa hrá na všetko možné, od liberálneho demokrata až po záchrancu sveta, ale vyjadruje sa naopak nemožne. Skúsim vysvetliť americkému trollovi čo to vlastne troll je. Troll je v internetovom slangu účastník online diskusných fór, chatov či blogov, ktorý začína hádky, provokuje čitateľov na internete a rozsieva nezhody tým, že zverejňuje zámerne provokatívne, urážlivé alebo irelevantné príspevky k citlivým témam. Videli ste niekedy na sieti ruského trolla, aby toto robil? Nie, to je výsada amerických trollov. Trpia nejakými komplexami a preto sa musia vykydať všade, kde majú pocit, že niekto na nich bude reagovať. No nebude. Reagovať na kydy amerického trolla je strata času, energie a napokon - načo to robiť, keď to tomu amíkovi robí vyslovene dobre? Nech sa odbavuje inak, prinajhoršom aj sám. Aj to je istý spôsob, ako sa ukojiť.

Varujem amerických trollov

Problémová úzkosť je chronická a iracionálna (obávate sa aj vtedy, keď sa reálne nemáte čoho báť). Alebo vaša reakcia na reálny prichádzajúci podnet je výrazne prehnaná. Zasahuje do mnohých životných funkcií. Výsledkom úzkostnej poruchy je často vyhýbavé a najmä anonymizované správanie, k neustálym obavám a strachom sa pridávajú problémy s koncentráciou a pamäťou. Tieto stavy môžu byť také intenzívne, že zasiahnu do rodinného i pracovného života. Časom z vás vaše trollovanie spraví ľudskú trosku. Spoľahnite sa, zažijete! A upozorňujem, psychiatrov je na Slovensku nedostatok.

Ruskému trollovi, tomu je hej!

Na rozdiel od toho amerického si žije - ak použijeme rozprávkové prirovnanie - "V zemi kráľa Miroslava, kde je dovolené spievať", kým ten Američan, ký troll to, v "Polnočnom kráľovstve". Je nedeľa a keď si predstavím, čo všetko dnes musí ten chudák absolvovať, prečítať a prehltnúť, na sieťach, fakt ho chudáčika ľutujem. A koľko sa zbytočne napíše s cieľom nasrať uraziť, ponížiť, ohrdnúť, ale robí to z neho iba "ešte väčšieho blbca, než sme dúfali." Ruský troll si dá dnes slepačiu polievku, živánku, pivko, prečíta si čo ho zaujme a aspoň bude vedieť, kde je skutočný sever. Nie ten nakreslený a nadiktovaný ideologickou propagandou. Peknú nedeľu, milí ruskí trollovia, užívajte si!

Keď Simečka dáva za pravdu Ficovi a Šeligu z toho ide rozdrapiť
Hríba zavrela hygiena, Mária ušla k Richardovi a Veronika zas koketuje s Igorom. Ten život nie je až taký ľahký. A čas do volieb a bezvýznamnosti po nich sa kráti priam kvadraticky. Nečudo, že v politike takmer bezprízorný, no v teórii všetkého... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

_________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.