Boj proti korupcii im neveria hádam už ani stoličky, na ktorých sedia
22 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Domček z karát vybudovaný na dôvere občanov a budovaní imidžu bojovníkov proti korupcii sa začína rozpadať. 

Ten rozpad majú na svedomí podľa 1.pluska.sk samotní aktéri, nominanti tohto hnutia. 

Starostka Kuneradu

je poslankyňou NR SR za OĽaNO. Monika Kavecká bola obvinená zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Hrozí jej trest osem rokov a Kavecká proti vzneseniu obvinenia podala sťažnosť.

Nadácia Zastavme korupciu upozornila na jej prípad s tým, že: „...Starostka najprv prenajala pozemky súkromnej firme, a potom v súťaži, ktorá podľa nás bola fiktívna, povedala, že nájomné byty sa môžu stavať iba na tejto konkrétnej parcele." 

Ministerka Milanová

Prednedávnom "unikla" mailová komunikácia ministerky kultúry Natálie Milanovej a ex príslušníka SIS Petra Tótha. Z nej vysvitlo, že Tóth jej v rokoch 2012 - 2016 pomáhal s blogmi a neskôr jej rozdával rady okolo jej politického pôsobenia. 

„Ak niekoho baví hrabanie sa v mojej súkromnej komunikácii pred vstupom do politiky, prajem mu príjemné čítanie,“ reagovala ministerka kultúry.  O Tóthovom prepojení na Kočnera údajne netušila. No a líder hnutia záhadne mlčí...

Je známy jeden z kandidátov na predsedu Žilinského samosprávneho kraja
Žilinská krajská rada mimoparlamentného KDH odobrila za kandidáta na predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Igora Janckulíka. V súčasnosti pôsobí ako podpredseda ŽSK. Nomináciu ešte musí potvrdiť celoslovenská rada hnutia, ktorá by mala... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Odídenec Mičovský

Aby toho nebolo málo, tento mesiac exminister pôdohospodárstva opustil parlamentný klub OĽaNO, pretože sa mu dlhšie nepáčili personálne zmeny jeho nástupcu Vlčana. Poslednou kvapkou bolo neodvolanie riaditeľa štátnych lesov.

Podľa J. Mičovského premiér sľúbil Tibora Kőszeghyho odvolať. Mičovský však už dávnejšie vyjadril obavu, že OĽaNO stráca svoj antikorupčný charakter.

Od šéfa ohlušujúce ticho

Igor Matovič, predseda hnutia OĽaNO máva väčšinou až priveľa poznámok ku všetkému, no v súvislosti s korupciou vo vlastných radoch mlčí. Politológ Radoslav Štefančík konštatuje, že: „...s korupciou bojujú len vtedy, keď sa to týka poslancov opozičných politických strán. Keď ide o nich samých, majú problém."

Dagmar Kramplová o tom, ako nám úrad prezidenta v prachu vyváľali
Boj o dohodu s USA je aktuálne v prezidentskom paláci. Ide o čas a vláda s prezidentkou sa budú ponáhľať prijať ju. Boja sa, že okupáciu USA ľudia v referende odmietnu, tvrdí Dagmar Kramplová, krajská predsedníčka SNS. Deň hanby Dnes sme boli... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.