M. Radačovský: Prezidentkina neopakovateľná veta ma dostala!
21 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Prezidentka sa vysmiala do tváre sudcom ústavného súdu! Skonštatoval to vo svojom statuse na sociálnej sieti europoslanec a bývalý sudca Miroslav Radačovský. A svoje konštatovanie vysvetlil tak, že to musí pochopiť naozaj každý!

Veď načo, rozhodnutie súdu nie je potrebné

"Prezidentka republiky vo štvrtok vyslovila v súvislosti s dohodou o obrannej spolupráci s USA historicky už asi neopakovateľnú vetu - ´S ústavnými právnikmi som nenašla žiadny rozpor s Ústavou SR, preto sa neobrátim na Ústavný súd SR´. Viete si predstaviť, že niekto prehlási, že je odborník na trestné právo, uzná vás vinným, uloží vám trest bez toho, aby o tom rozhodovali trestní sudcovia na súde?," logicky sa pýta Radačovský.

Podobne by podľa europoslanca mohol niekto o sebe prehlásiť, že je expert na pozemkové právo a susedské spory a možno aj skončil právnickú fakultu a vydal niekoľko publikácií a privlastní si váš pozemok bez toho, aby podal žalobu na súd. "Veď načo, rozhodnutie súdu nie je potrebné, ja som expert na pozemkové právo," smeje sa cez slzy politik.

Nemajú právomoc

Podľa neho sa s ústavnými právnikmi roztrhlo vrece. "Je ich plná sociálna sieť, množstvo z nich nie je ani zapísaných v Advokátskej komore, často bez akejkoľvek rozhodovacej praxe a akékoľvek ich právne rady a výklady ústavy sú absolútne nezáväzné z jednoduchého dôvodu," upozorňuje Radačovský.

Miroslav Suja: TOTO môže znamenať bratovražednú vojnu Slovanov!
Už sme zabudli koľko utrpenia a žiaľu slovo vojna prináša? Pýta sa to poslanec za hnutie Republika Miroslav Suja. Obáva sa toho, kam by prijatie Obrannej zmluvy medzi Slovenskom a USA mohlo v budúcnosti viesť. Opozičnému poslancovi sa zdá smutné,... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

"Na zaujatie právne záväzného stanoviska, na právne záväzné rozhodnutie, nemajú právomoc. Môžu len rozprávať a rozprávať a často aj zmätočne zavádzať občanov. Nakoniec, zoznam ústavných právnikov ani neexistuje a márne by ste ho hľadali na internete," konštatuje.

Prezidentka - dokonalosť sama

Europoslanec poukazuje na to, že pani prezidentka to dotiahla do dokonalosti. Ústavný súd pre ňu nie je potrebný. Stačí konzultácia s akýmisi bezmennými ústavnými právnikmi a oni rozhodli namiesto sudcov Ústavného súdu SR: Dohoda nie je protiústavná.

"Nie som ústavný právnik, nemám na to kvalifikáciu ani potrebnú prax. Som však hrdý na profesiu sudcu, ktorú som vykonával takmer 40 rokov. Ale keby som bol teoreticky sudcom Ústavného súdu, z ktorých sú viacerí moji bývalí kolegovia a prezidentka republiky by ma urazila tak, že moje rozhodnutie nepotrebuje, ale že jej stačí konzultácia s akýmisi ústavnými právnikmi, tak by som zobral talár a zavesil ho na kľučku dverí prezidentského paláca," rozčuľuje sa Radačovský.

Aby mohli USA rásť, potrebujú vojnu v Európe! My to nedopustíme, vyzýva Blaha na protest
Nechceme americké vojny - sme s tebou, Rusko! Takto začal svoj najnovší status opozičný poslanec a smerák Ľuboš Blaha. Podľa neho Slováci nechcú americké zmluvy, nechcú rozširovať NATO, chcú len solidaritu s Ruskou federáciou a mier! Na istú časť... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Memento nezmyslu pre ďalších prezidentov

Podľa neho mala Čaputová radšej mlčať a takúto vetu z úst nemala vypustiť. Nie je to dôstojné hlavy štátu a to aj napriek tomu, že je politicky a odborne neskúsená. Logicky uvažovať by, predsa len, ako prezidentka mohla.

"Výrok „neobrátim sa na sudcov ústavného súdu, lebo mi stačí konzultácia s ústavnými právnikmi", je hodný vytlačiť na chodník vchodu do prezidentského paláca ako memento nezmyslu pre všetkých ďalších prezidentov SR. Koza v prezidentskom paláci je proti tomu len slabý odvar," uzavrel bývalý sudca.

Ďuriš Nicholsonová prišla v Európskom parlamente o šéfovskú stoličku! Čo za tým stojí?
Obmena predsedníctva europarlamentu mala dopad aj na slovenských europoslancov. Kým Michal Šimečka si polepšil, Lucia Ďuriš Nicholsonová o svoju šéfovskú stoličku v prestížnom výbore prišla. Poslanci Európskeho parlamentu (EP) vo štvrtok v... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.