Miroslav Suja: TOTO môže znamenať bratovražednú vojnu Slovanov!
21 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Už sme zabudli koľko utrpenia a žiaľu slovo vojna prináša? Pýta sa to poslanec za hnutie Republika Miroslav Suja. Obáva sa toho, kam by prijatie Obrannej zmluvy medzi Slovenskom a USA mohlo v budúcnosti viesť.

Opozičnému poslancovi sa zdá smutné, že sedemdesiat sedem rokov od ukončenia druhej svetovej vojny ubúda každým rokom pamätníkov, ktorí nám pripomínali koľko utrpenia a žiaľu slovo vojna prináša.

Vojna nie je nikdy ušľachtilá

„Ak sa pozrieme do dnešného sveta, zistíme, že ozbrojené konflikty – tie minulé aj dnešné – nenesú žiadny ušľachtilý cieľ. Žiadny boj za slobodu a demokraciu. To len pod ich zámienkou sa ženú akési koaličné vojská od Líbye po Afganistan, aby uspokojili nenažraté bruchá lobistov a korporácií. A keď majú konečne dosť, zostáva po nich len popol, bolesť a hlad,“ uviedol Suja pre konzervatívny portál Hlavne správy.

Podľa Suju minister Naď, súčasná vláda aj médiá sa nám snažia vnútiť názor, že Rusko je pre nás priamou bezpečnostnou hrozbou. Ruská federácia pritom považuje za najväčšiu hrozbu práve rozširovanie územia NATO. 

Aby mohli USA rásť, potrebujú vojnu v Európe! My to nedopustíme, vyzýva Blaha na protest
Nechceme americké vojny - sme s tebou, Rusko! Takto začal svoj najnovší status opozičný poslanec a smerák Ľuboš Blaha. Podľa neho Slováci nechcú americké zmluvy, nechcú rozširovať NATO, chcú len solidaritu s Ruskou federáciou a mier! Na istú časť... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Poslanec hovorí, že Ukrajina, Bielorusko a Gruzínsko sú poslednými prekážkami na dosiahnutie ruskej hranice po celej jej dĺžke. Preto tie početné pokusy o destabilizáciu a všelijaké farebné revolúcie. 

Slovenské územie sa nesmie predávať za pár deravých grošov

Predložený návrh obrannej dohody považuje Suja za nevýhodný. Podľa neho nemá nič spoločné s našim členstvom v NATO alebo s našimi záväzkami voči západným partnerom.

"Prítomnosť amerických zbraní by našu bezpečnosť podrobila ťažkej skúške. Slovenské územie sa nesmie predávať za pár deravých grošov. Sme suverénny štát a len my máme právo rozhodovať o vlastnej bezpečnosti," hovorí Suja.

Covid totalita sa začína lámať. Upozornil na to opozičný poslanec
Tomáš Taraba, poslanec NRSR (Život) poukazuje vo svojich statusoch na aktuálne dianie v politike. Najnovšie upozornil na to, čo sa deje vo Veľkej Británii. Už aj tam, podľa neho pochopili, že covidová diktatúra nie je cestou. Kedy to pochopí... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Nedajme sa vtiahnuť do vojny za cudzie záujmy

Sľubuje, že urobí všetko, aby nás naša vláda nevtiahla do vojny za cudzie štátne záujmy.

„Pripomeňme si, že o situácii na Ukrajine prebiehajú rokovania medzi Spojenými štátmi a Ruskou federáciou. Európania, ktorých sa črtajúci konflikt na Ukrajine týka z existenčného a geografického hľadiska rozhodne viac ako Američanov, však neboli k rokovaniam ani len prizvaní," upozorňuje opozičný poslanec.

NATO je už dlhodobo nefunkčná

"Náš zámorský koaličný partner už totiž dlhodobo ukazuje, že NATO je organizáciou nefunkčnou, v partnerstve nerovnocennou a postavenou na americkom monopole v rozhodovaní. Podľa amerických analýz je navyše Európa úplne mimo hru. Je závislá na ruskej energetike a je zvláštne, že ani toto si súčasná koalícia neuvedomuje,“ krúti hlavou Suja.

V závere však radí, aby sme sa poučili z histórie, postavili sa proti vytváraniu napätia a nedovolili cudzej moci zatiahnuť nás do konfliktu bratovražedných rozmerov.

"Odbornosť" Oľano doslova dorazila už aj SAK
Odbornosť OĽaNO doslova dorazila už aj Slovenskú advokátsku komoru. Ide o návrh poslanca Petra Kremského, ktorého predmetom je zavedenie novej skupiny poskytovateľov právnych služieb – právnych poradcov. Slovenskej advokátska komora (SAK) k... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.