Kto rieši agendu štátu v prospech iného štátu alebo mocnosti, dopúšťa sa...
21 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Natíska sa vám za tie tri bodky určité slovo? Nie ste sami. Navyše, do svojho textu o postoji prezidentky k zmluve DCA medzi USA a Slovenskou republikou ho zakomponoval vo svojom blogu renomovaný právnik Peter Weis.

Peter Weis nazval svoj blog "postreh". Hovorí ním však oveľa viac, ako iba poznámku "na margo".

"Pani prezidentka avizovala kreovanie interpretačnej doložky k dohode tzv. DCA." Píše Peter Weis.

Čo to znamená?

"Jediné: Pani prezidentka má pochybnosti o texte dohody (ktorý potrebuje ďalšiu precizáciu pre jej výkladovú jednoznačnosť, resp. zrozumiteľnosť)."

Najskôr právnická rada právničke v pionierskom paláci

Tu Peter Wies odporúča: "Z tohto dôvodu by mala (prezidentka - pozn. red. HD.) logicky využiť svoju zákonnú možnosť ako v prípade jej pochybností pri nedávnom referende a mala by sa obrátiť na Ústavný súd SR. Súlad medzinárodnej zmluvy s ústavou je vyslovene odborná otázka, ktorá spadá práve do kompetencie Ústavného súdu, nie Kancelárie prezidenta. Nie je preto veľmi čo dodať."

A teraz to príde

"Vytváranie interpretačnej doložky namiesto postupu podľa zákona o ústavnom súde vytvára dojem, že SR je pod časovým tlakom bez možnosti rozhodovať sa slobodne. Ak bude pani prezidentka postupovať avizovaným spôsobom, vznikajú vážne pochybnosti o jej záujme riešenia veci v prospech cudzieho štátu a v konečnom dôsledku pochybnosti o zaujatosti hlavy štátu vo veci samej." Píše v postrehu na svojom blogu právnik Peter Weis.

Tak ešte raz

"...vznikajú vážne pochybnosti o jej (prezidentkinom - pozn. red. HD) záujme riešenia veci v prospech cudzieho štátu..." citát Peter Weis.

Poznámka redakcie HD:

Ako to je v múdrostiach našich starkých? "Múdremu napovedz, hlúpeho postrč..." Vyššie uvedený citát evokuje istý druh veľmi vážnej protištátnej trestnej činnosti, páchanej "v spojení s inou mocou a v záujme inej  moci", s vysokými trestami a v núdzovom stave aj s dvojnásobnou sadzbou.

Odkaz amerického publicistu všetkým rusofóbom sveta a najmä bývalého východného bloku
Americký publicista a účastník komisií z čias karibskej krízy P.C.Roberts sa verejne pýta: "Je možné dôverovať zahraničnej politike, vykonávanej rusofóbmi?" Paul Craig Roberts: "Ak sa Biden 19. januára vyhrážal v televíznom vysielaní Rusku... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

_______________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.