Jozef Šátek upozorňuje na spôsob vyšetrovania
22 | 01 | 2022 I Eka Balašková

25 rokov bol vyšetrovateľom, no napriek tomu takémuto spôsobu vyšetrovania nerozumie. 

Jozef Šátek sa vracia na sociálnej sieti k prípadu Diany Santusovej.

Prieťahy vo vyšetrovaní

"Podľa článku v SME od 15. septembra 2021 až doteraz neboli vykonané v trestnej veci obv. Čurillu a spol. žiadne vyšetrovacie úkony, čiže po dobu až 4 mesiacov! Je úplne jasné, a tak by som to vyhodnotil aj ja ako služobný funkcionár, že došlo k neodôvodneným prieťahom vo vyšetrovaní daného prípadu zapríčineným príslušným vyšetrovateľom inšpekcie." Upozorňuje dlhoročný policajt Šátek: "Ako služobný funkcionár by som musel urobiť iba jedno, začať disciplinárne konanie voči vyšetrovateľovi za spáchania disciplinárneho previnenia," dodáva.

Kto je zodpovedný?

"Je však možné, že za tento stav prieťahov vo vyšetrovaní skôr zodpovedá služobný nadriadený danej vyšetrovateľky, ktorý by určite mal byť disciplinárne riešený, lebo ani prípadná výmena vyšetrovateľky prípadu neodôvodňuje takéto dlhé časové prieťahy vo vyšetrovaní. A čo robí dozorový prokurátor krajskej prokuratúry v Bratislave, z akého dôvodu pri týchto zjavných časových prieťahoch už do prípadu nezasiahol?" Nechápe Šátek.

Slovenské jaskyne sú otvorené. Kto môže do nich vstúpiť?
Slovenské jaskyne sú otvorené v režime OP (očkovaní - prekonaní). Môžu ich navštíviť aj ľudia, ktorí sa zaočkovať dať nemôžu. Musia však mať so sebou potvrdenie o výnimke a negatívny test. Slovenská správa jaskýň (SSJ) o tom informuje na svojom... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Osobné skúsenosti

"Na Úrade boja proti korupcii som v rokoch 2004 až 2005 ako prvý v rámci polície začal personálne prečisťovať svoj úrad prostredníctvom psychofyziologického vyšetrenia." Pripomína Šátek: "Takže z osobných skúseností viem, že po predložení záverov zo špecializovaného pracoviska polície na určitého podriadeného nebol žiadny problém urobiť z neho záver a rozhodnúť a to v lehote jedného dňa maximálne dvoch až troch dní po prípadnej konzultácii s odborným pracovníkom vykonávajúcim vyšetrenie," vysvetľuje ďalej. 

Prečo to teda nejde teraz?

"Z toho vyplýva, že minister vnútra účelovo predlžuje lehotu k rozhodnutiu k záverom psychofyziologického vyšetrenia vyšetrovateľky Santusovej. Týmto vajataním vedenie ministerstva len zvyšuje nedôveryhodnosť svojich postupov i konečného rozhodnutia." Uzatvára Šátek.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.

Covid totalita sa začína lámať. Upozornil na to opozičný poslanec
Tomáš Taraba, poslanec NRSR (Život) poukazuje vo svojich statusoch na aktuálne dianie v politike. Najnovšie upozornil na to, čo sa deje vo Veľkej Británii. Už aj tam, podľa neho pochopili, že covidová diktatúra nie je cestou. Kedy to pochopí... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Ján Papuga